contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cannelés De Bordeaux

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Sau canelate de Bordeaux. :)
Un desert cu exterior crocant si interior cremos.
Aluatul se prepara foarte repede, singurul of ar fi poate in timpul de asteptare, minim 12 ore pana se prepara canelatele.

  • 3 cupe lapte (cca 700ml)
  • 1 pastaie de vanilie, taiata pe lung si curatat bine de seminte
  • 50g unt la temperatura camerei
  • 200g zahar
  • 100g faina
  • 1 galbenus mare
  • 3 oua mari
  • 3 linguri de dark rom
  • unt pt uns formele

- intr-o cratita se amesteca laptele si semintele de vanilie si se pune pe foc pana se incalzeste bine, nu clocoteste, se adauga untul si se trage de pe foc
- intr-un bol sau in robotul de bucatarie se amesteca faina, zaharul, ouale, romul
- cand laptele s-a racorit se amesteca in compozitia cu faina si se lasa la figider pt minimum 12 ore
A 2-a zi se incalzeste la 425F, se ung formele cu unt si se pun cu deschizatura in jos, pe hartie absorbanta, sa se scurga surplusul de unt. Se amesteca bine aluatul si se umplu formele cam 3/4 din forma si se coc pt 50 de minute. Canelatele se mananca caldute sau in primele 5-6 ore de la preparare.
Am avut doar 2 forme de canelate LOL atat mai aveau la magazin. Restul de aluat l-am copt in forme de baba aux rhum si au iesit ok si-asa.


Articol recomandat de anditudor.blogspot.com