contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cannelés Cu Somon Afumat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Cum porcul nu s-a ingrasat niciodata in Ajun si cum n-am reusit sa ma multiplic nici pt sarbatorile de anul acesta :)) nu mai am vreme sa public tot ce-mi doream pana-n Craciun asa ca nu-mi ramane decat sa va doresc un Craciun mai frumos decat vi l-ati imaginat. :)
Pentru cititorii canadieni, poate si pt cei din SUA (n-am studiat) un site care vinde forme din silicon la preturi foarte decente ar fi aici. Canelatele dulci inca nu le-am incercat in forme de silicon si pt amestecul de azi, le prefer pe cele din metal :)
Canelatele dulci le-ati vazut, daca tot mi-am cumparat forme din silicon am zis sa incerc si alta reteta.
Ingrediente pt canelate:
500ml lapte + 60g unt moale+ 60g cascaval dat pe razatoare (am pus gruyere)+ 1 ou + 1 galbenus+ 100g faina+ 2 fasii de somon afumat+ sare si piper dupa gust+ 1 lingura de marar tocat
- incalziti cuptorul la 425F (218C)
- intr-o cratita se pune laptele la incalzit si cand s-a incalzit bine (nu trebuie sa clocoteasca) se adauga untul bucatele marunte si se trage cratita de pe foc
- intr-un bol sau in robotul de bucatarie se amesteca faina, ouale, se dauga laptele cu unt, somonul afumat maruntit, sarea si piperul, apoi mararul tocat marunt
- textura amestecului sa fie de fina, curgatoare, dar mai groasa decat compozitia clatitelor
- la pasul acesta eu am lasat amestecul la frigider pana s-a racit complet, apoi l-am turnat in forme
- formele se umplu pana la maximum 3/4
- se coc 45-50 minute sau pana sunt frumos rumenite
- se lasa 5 minute in forma, apoi se scot, se lasa sa se raceasca complet si se orneaza cu moturi de branza crema amestecata cu capere tocate marunt, inele de ceapa si somon afumat
Le-am servit tot de pe pat de salata mesclun, asa cum au fost sugerate si aici
O bunatate!


Articol recomandat de anditudor.blogspot.com