contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Canestrelli

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Biscuiti (fursecuri) spuneti-le cum vreti sint crocantosi si deliciosi, foarte buni pentru micul dejun.
Ingrediente pentru circa 30 de biscuiti de marime mijlocie:
* 150 g unt
* 100 g zahar
* 270 g faina
* un pachetel zahar vanilat
* 3 g praf de copt
* un galbenus
* un praf de sare
* 3-4 picaturi esenta de lamiie (asta nu era in reteta originala)
* zahar praf
Topim intii untul, il lasam sa se raceasca si-l mixam bine impreuna cu zaharul pina vom obtine o crema spumoasa  (he, hei, m-a cam durut mina, ca am ars mixerul care-l aveam cind am facut mucenicii si a trebuit sa mixez cu celalalt... asta-i alta poveste, ca ieri mi-am cumparat altul nou)... dar sa continui cu aluatul pentru biscuiti. Adaugam zaharul vanilat, galbenusul, esenta de lamiie si sarea si mixam in continuare. Cernem faina impreuna cu praful de copt si adaugam cite un pic peste compozitie, mixind incontinuu. Aluatul e destul de tarisor, asa ca-l rasturnam pe masa de lucru si framintam bine cu minutele proprii, formam o mingiuta, o invelim intr-o punguta si o bagam la frigider timp de jumatate de ora, eu am lasat-o vreo ora.
Scoatem aluatul si-l intindem intre doua foi de hirtie pentru copt, cu o grosime de cca un cm (ai mei au fost doar de jumatate de cm), dar ca sa arata ca cei din magazin trebuie aproape dubli ca grosime.
Decupam floricele, cu un dop de plastic am facut o gaurica in mijlocul lor, iar cu ajutorul paletei pentru luat feliile de tort, transferam biscuitii in tava tapetata cu hirtie de copt.
Bagam tavile in frigider ca biscuitii sa nu-si piarda forma cind ii bagam in cuptor, incalzim cuptorul la 170 de grade, apoi pe rind, nu toate deodata, bagam cite o tava si lasam biscuitii timp de cca 10 minute, trebuie sa ramina de culoare deschisa deasupra iar dedesubt sa se coloreze doar un pic.
Lasam sa se raceasca bine,  si presaram deasupra zahar praf cit mai multisor.
Pofta buna !!!
Si cu aceasta reteta, doresc sa multumesc Mirelei pentru frumosul premiu acordat.



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com