Candy Corn Cookies
articol scris de JustLoveCookin blog ana-maria-ciolacu.blogspot.com
M-am gandit ca ar fi timpul sa incep sa pun retete de Halloween si pentru anul asta, ca a inceput numaratoarea inversa, si am vrut sa incep cu biscuiteii astia adorabili. Imi pare atat de rau ca nu se gasesc Candy corn aici… Imi plac la nebunie! Si tocmai de aceea am de gand sa mi le fac singura, sunt in cautari de un substitut pentru corn syrup… Si in cazul in care va intrebati unde-o fi gasit chestia aia atat de oribila (craniul cu coarne si paianjen) va raspund ca l-am carat in valiza tocmai din Mallorca… N-aveam ce face, eu umplusem deja 3 genti, iar iubitul meu, saracutul, atat si-a dorit si el dupa toata vacanta… Cum as fi putut sa-i spun NU ? *__* I-as fi spus-o eu linistita, dar ma simteam vinovata… *__* Asa ca acum avem in casa si un oribil craniu cu coarne, dinti de vampir si limba rosie, plus un paianjen in cap… What the hell is that ?!! Nu ma gandeam ca intr-o buna zi o sa ma bucur ca-l am in casa. *__* Chiar a dat bine in poze. *__*
Boo !!!
Ingrediente:
220 g unt
220 g zahar
1 ou
2 linguri zeama lamaie
2 lingurite coaja de lamaie sau portocala rasa
un varf cutit sare
420 g faina
1/2 lingurita bicarbonat
colorant rosu si galben
Mod de preparare:
Mixam untul cu zaharul pana arata usor "pufos", chiar daca e impropriu spus. Adaugam zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, sarea si oul. Eu am folosit esenta mea naturala de portocale. Amestecam totul si adaugam faina cernuta amestecata cu bicarbonatul.
Mixam bine, apoi impartim in 3 parti egale, cam de 300 g fiecare. Dam la o parte o bucata pe care nu o vom colora. Cele doua parti ramase le coloram cu una cu galben si cealalta cu portocaliu. Daca nu avem portocaliu, amestecam rosu si galben, bineinteles.
Punem intr-o tava de plumcake o folie de plastic sau de aluminiu si presam cat putem de egal intai partea necolorata, deasupra cea portocalie, si la urma cea galbena. Acoperim si punem in frigider timp de minimum 2 ore. Puteti lasa si peste noapte, cu cat mai mult, cu atat mai bine.
Preincalzim cuptorul la 190°C, si asteptam pana atinge aceasta temperatura. Taiem felii groase de 1 cm, pe care le taiem la randul lor in triunghiuri. Punem biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt, apoi ii punem in cuptor, unde ii vom lasa 7-10 minute. Nu mai mult!
Vor iesi 2 tavi, asa ca feliati jumatate, si puneti inapoi in frigider partea ramasa, sa nu se incalzeasca.
Ii scoatem si ii lasam la racit cateva minute in tava, apoi ii luam cu tot cu hartia de copt, si ii lasam in pace pana se racesc complet.
In tava punem alta hartie de copt, scoatem cealalta jumatate din frigider, feliem, taiem trunghiuri si coacem a doua tura.
Si va las cu alte cateva poze…
Happy Halloween !!!!