contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Canapele Regale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Made by Liana


Canape-cu accent pe ultimul e- este denumirea originala, franceza, a oricarui antreu care se ia cu degetele si se mananca dintr-o muscatura ;-)
Reteta am vazut-o in revista Libertatea Retete cu specificatia ca deasupra se presara niste icre de Manciuria. Deh, eu am avut ceapa verde:( Doar ceapa verde.
Ingrediente:
o conserva de ton chunky SunFood,
4 oua fierte tari,
2 pungi de orez (250g),
2 fire de ceapa verde,
2 fire de usturoi verde,
3 linguri de maioneza,
2 fire de marar,
3 linguri de smantana,
50 g masline verzi feliate,
o lingura suc de lamaie,
100g somon afumat,
sare,
piper alb.

1.Se fierb separat ouale si orezul, se pune tonul la scurs.
Se taie ceapa si usturoiul marunt.
Dupa ce au fiert ouale, se lasa in apa rece sa se decojeasca mai usor, iar orezul fiert se strecoara bine.
Dupa ce s-a racorit orezul se amesteca cu maioneza, smantana, maslinele feliate, ceapa, usturoiul si tonul.

Se potriveste gustul de sare si piper si se adauga o lingura de lamaie proaspat stoarsa.
Somonul se taie fasii. Din compozitia de orez se fac chiftelute care se invelesc cu cate o fasie de somon.

Peste fiecare canapea se aseaza cate o jumatate de ou. Se decoreaza cu ceapa verde si marar(am avut la congelator). Se dau la rece inainte de servire.

Se mananca dintr-o inghititura! Delicioase! :-)


Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com

Author:Liana10