contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Canapele Cu Creveti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pentru iubitorii de creveti, un aperitiv simplu si foarte gustos.Am facut mai jos,dupa postarea asta si o postare cu un film despre cum se curata crevetii de carapace,in cazul in care vreti sa folositi creveti cruzi cu carapace.
INGREDIENTE :
ptr 8 portii :
-8 chiftele de cartofi prajite
-6 rosii taiate rondele
-200 g creveti decorticati
-200 g mozzarella
-sare,piper
ptr chiftelele de cartofi :(din aceasta cantitate va vor iesi mai multe decat 8 chiftele)
-8 cartofi mari
-6-7 Lg de faina
-2 oua
-2-3 fire ceapa verde
-1 lgt praf de usturoi uscat
-sare,piper
MOD DE PREPARARE :
Intai facem chiftelutele de cartofi,din aceasta cantitate va vor iesi mai mult decat 8 chiftele,dar n-o sa va para rau,pentru ca le puteti folosi ca si garnitura la altceva,sau consuma ca atare cu un sos de iaurt,tzatziki sau maioneza .

 

 


-se curata cartofii,se dau pe razatoare si se asemesteca cu oul,faina,ceapa taiata rondele si praful de usturoi. se asezoneaza cu sare,piper si putina nucsoara.
-se pun la prajit,cu o lingura,in ulei incins ca la orice chiftele.aveti grija sa le aplatizati si sa le dati o forma rotunda cam de 8 cm diametru.
- apoi lasati pe hartie absorbanta sa se scurga uleiul excedentar
-prajiti crevetii intr-o tigaie cu putin unt,aproximativ cate un minut pe fiecare parte pana devin rozulii.

 


-acoperiti o tava ce va merge la cupor,cu hartie de copt,dispuneti 8 chiftele de cartofi pe ea,apoi acoperiti-le cu rondele de rosii,apoi cu 4-5 creveti,cati va incap pe chiftea,sarati,piperati si la final acoperiti cu felii subtiri de mozzarella.


-puneti tava la cuptorul preincalzit sau la grilul cuptorului daca are,timp de 4 minute,pana ce branza se topeste.
Pofta buna!



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com