Canapele Cu Creveti
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Pentru iubitorii de creveti, un aperitiv simplu si foarte gustos.Am facut mai jos,dupa postarea asta si o postare cu un film despre cum se curata crevetii de carapace,in cazul in care vreti sa folositi creveti cruzi cu carapace.
INGREDIENTE :
ptr 8 portii :
-8 chiftele de cartofi prajite
-6 rosii taiate rondele
-200 g creveti decorticati
-200 g mozzarella
-sare,piper
ptr chiftelele de cartofi :(din aceasta cantitate va vor iesi mai multe decat 8 chiftele)
-8 cartofi mari
-6-7 Lg de faina
-2 oua
-2-3 fire ceapa verde
-1 lgt praf de usturoi uscat
-sare,piper
MOD DE PREPARARE :
Intai facem chiftelutele de cartofi,din aceasta cantitate va vor iesi mai mult decat 8 chiftele,dar n-o sa va para rau,pentru ca le puteti folosi ca si garnitura la altceva,sau consuma ca atare cu un sos de iaurt,tzatziki sau maioneza .
-se curata cartofii,se dau pe razatoare si se asemesteca cu oul,faina,ceapa taiata rondele si praful de usturoi. se asezoneaza cu sare,piper si putina nucsoara.
-se pun la prajit,cu o lingura,in ulei incins ca la orice chiftele.aveti grija sa le aplatizati si sa le dati o forma rotunda cam de 8 cm diametru.
- apoi lasati pe hartie absorbanta sa se scurga uleiul excedentar
-prajiti crevetii intr-o tigaie cu putin unt,aproximativ cate un minut pe fiecare parte pana devin rozulii.
-acoperiti o tava ce va merge la cupor,cu hartie de copt,dispuneti 8 chiftele de cartofi pe ea,apoi acoperiti-le cu rondele de rosii,apoi cu 4-5 creveti,cati va incap pe chiftea,sarati,piperati si la final acoperiti cu felii subtiri de mozzarella.
-puneti tava la cuptorul preincalzit sau la grilul cuptorului daca are,timp de 4 minute,pana ce branza se topeste.
Pofta buna!