Campanie Reteta Bunicii Din Ardeal - Retete De Post - Chiftele De Soia
articol scris de grasu64 blog retete-de-mancaruri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din ciclul: ieftin, bun si natural sau multi gusta, putini cunosc!
Daca seviti pe cineva, isi va da foarte greu seama ca sunt facute cu soia si nu cu carne.
Ingrediente:
- 2 pachetele de 100 g soia granule
- 1 legatura de ceapa
- 1 legatura usturoi
- 1 legatura marar
- 3 linguri faina
- 2 linguri ulei presat la rece de soia extravirgin Cardinal
- sare, piper, cimbru
Pentru prajit:
- 350 ml (sau chiar mai mult, in functie de vasul in care prajiti) ulei de floarea soarelui presat la rece Cardinal
Preparare:
Punem la fiert intr-o cratita destul de incapatoare 2-3 l de apa cu putina sare si doi catei de usturoi taiati marunt. Cand incepe sa fiarba adugam soia. Lasam sa fiarba 15 minute sau cum scrie pe ambalaj.
*ATENTIE: O sa se umfle, o sa faca spuma!
Cand a trecut timpul de fierbere, o scurgem si o presam bine pana nu mai iese lichid.
Curatam si taiem marunt ceapa, usturoiul si mararul si le adaugam peste soia. Mai punem si uleiul, faina si condimentele.
Mixam bine cu mixerul vertical, pana se formeaza o pasta.
*Daca vi se pare ca nu se pot modela, mai adaugati putina faina si amestecati bine.
Din pasta obtinuta formam chiftelute pe care le prajim in ulei foarte bine incins, pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!