contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Camembert In Crusta Cu Alune De Padure, Merisoare Si Rozmarin

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Camembert in crusta e o reteta la care tot visez de ceva vreme. Cand Andra a lansat micul ei concurs nu am mai stat pe ganduri si mi-am zis ca acum e vremea pentru camembert in crusta. Am intimpinat doua probleme Camembert in crusta cu alune de padure, merisoare si rozmarin si sper ca Andra sa ma ierte Camembert in crusta cu alune de padure, merisoare si rozmarin . Deci, dragii mei, prima problema se refera la faptul ca nu am avut fistic in casa si nici nu am gasit pe la supermarketurile din apropiere si fiindu-mi lene si foame nu am mai avut rabdare sa caut la cele mai indepartate. A doua mea problemuta a fost data de faptul ca, fiind ocupata cu un mega-event (vin imediat in zilele urmatoare cu detalii), am rugat pe my love sa mearga sa ia el o roata de camembert. Greseala mea a fost ca nu am dat toate detaliile si indicatiile intocmai: o roata mare compacta Camembert in crusta cu alune de padure, merisoare si rozmarin ) Asa ca m-am trezit cu o roata mare impartita in triungiuri Camembert in crusta cu alune de padure, merisoare si rozmarin ) damn! De-acum ce sa mai fac!

Insa una peste alta, cu camembertul din triunghiuri si cu alune de padure in loc de fistic, iata ce a iesit!

Camembert in crusta cu alune de padure, merisoare si rozmarin

Ingrediente pentru reteta de camembert in crusta

pentru aluat

  • 250 gr faina alba 650
  • 200 gr unt
  • apa rece
  • sare

pentru umplutura:

  • o roata de camembert
  • 1 lingurita zahar brun
  • o mana de merisoare
  • cateva alune de padure sau fistic
  • rozmarin, de preferat verde

pentru uns:

  • un galbenus de ou
  • cateva linguri de lapte

Camembert in crusta cu alune de padure, merisoare si rozmarin

Mod de prearare pentru reteta de camembert in crusta

Pentru a face aluatul amestecati toate ingredientele si formati o bila. O  acoperiti cu folie si o lasati la rece 20 minute. Scoateti apoi aluatul de la frigider, despachetati-l, puneti-l pe planseta infainata si procedati intocmai ca la tehnica descrisa la croissants.

Daca vreti sa va fie mai usor puteti cumpara de la magazin un aluat gata fabricat.

Apoi incalziti cuptorul la 180 grade.

Puneti intr-o craticioara merisoarele, zaharul brun si putina apa. Fierbeti pana se formeaza un sos gros.

Intindeti aluatul in foaie de 1cm grosime. Puneti in mijloc roata de camembert. Crestati-o pe alocuri si infingeti in ea bucatele de alune de padure sau fistic zdrobit si fire de rozmarin verde. Daca nu aveti rozmarin verde presarati rozmarin uscat. Puneti deasupra merisoare si impachetati totul in foaia de aluat.

Camembert in crusta cu alune de padure, merisoare si rozmarin

Ungeti deasupra cu un galbenus de ou spart in cateva linguri de lapte. Puneti roata de camembert in crusta intr-o tava in care ati pus o hartie de copt si predati-o cuptorului incins pentru jumate de ora.

Serviti cald. Asa-i ca e superbunatate!?

Cu reteta asta particip la concursul de pe blogul Andrei, mentasirozmarin.ro  si mentalizam puternic ca universul intreg sa conspire pentru ca eu sa primesc acea masinarie de fabricat inghetata !

Mentalizam, mentalizam, mentalizam…

Pofta buna!

Camembert in crusta cu alune de padure, merisoare si rozmarinCamembert in crusta cu alune de padure, merisoare si rozmarin

 

Acest articol Camembert in crusta cu alune de padure, merisoare si rozmarin apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.