contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Camembert En Croûte Feuilletée

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din nou o reteta rapida cu care va puteti încînta musafirii. Reteta am descoperit-o pe blogul Gabitei, La-Chef-A. Ea a îmbracat o rotita de Brie în crusta din aluat de foietaj si a servit-o cu capsune si crackers. O puteti servi cu ce fructe doriti. Desi iubesc capsunele, combinatia dintre aceste fructe si brînza ( indiferent de care), nu prea îmi încînta papila. Printre fructele preferate pe care le consum alaturi de brînzeturi, sînt strugurii, smochinele, physalis, agrisele, perele, pepenele rosu si galben. De data aceasta am ales physalis.  Pentru gustul meu, o combinatie excelenta.
De mentionat ar mai fi, ca se poate servi cald cît si rece. Despicat fierbinte însa, este mult mai interesant. Efectul lava,  invita papiele la dans. Rece, se poate taia si servi în bucati sau felii.




        Ingrediente:
  • 1 rotita Camembert sau Brie
  • 2 linguri marmelada de caise
  • 1 lingura migdale feliate
  • 1 mînuta cranberries
  • 1 rulou de foietaj
  • 1 galbenus amestecat cu o lingura apa

Se unge foaia pe mijloc cu marmelada de caise, se presara cu cranberries si migdalele feliate.

Deasupra se aseaza rotita de Camembert sau Brie si se împacheteaza.

Din restul de aluat se pot modela diferite forme sau se poate face un gratar,
si decora capodopera de arta dupa chef si dispozitie. Eu am ales gratarul.

Am asezat "pachetul" peste gratar, am lipit fîsiile, l-am întros si asezat pe o tava cu hîrtie de copt.


Am pensulat de zori toate marginile si colturile cu galbenus + apa, 
apoi am dat tava în cuptorul preîncalzit la 190-200°C 
si am lasat timp de 20-25 minute, pîna aluatul s-a umflat bine si rumenit frumos.

Am servit cald cu physalis si crackers. Un deliciu!




Pofta buna!