Cambula (pleuronectes Flesus) La Cuptor
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Peste plat ,cu o sursa considerabila de Vitamina B, cambula are carnea alba si aromata si nu are oase multe(doar sira care se scoate usor).
Fiinca a fost prima daca cand am gatit soiul acesta de peste, am preferat o varianta cat mai simpla.
Asa arata cambula, pe o parte cu solzi, pe o parte alb.
In functie de papilele vostre puneti mai mult sau mai putindin anumite ingrediente.Eu am folosit:
cambula
rosii cherry
patrunjel
masline kalamata
usturoi
sare
ulei masline
Pestele il curatati, asta in cazul in care nu era deja cand l-ati cumparat :) si-l puneti intr-o tava care ati uns-o cu putin ulei(eu am pulverizat doar putin, dar am si folosit o tava din aluminiu din cele ce se folosesc la grill), puneti pestele, sarati(pe ambele parti) si adugati maslinele, rosiile taiate pe jumatate si frunzele de patrunjel.
L-am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade si l-am lasat in jur de 25 de minute. Am servit cu Papas Arrugadas con Mojo dupa reteta Dorinei.
As putea spune ca am sa devin fan Cambula, imediat dupa Pastrav.