Calzone
Sursa Calzone
articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O pizza plăcintă. Relativ ușor de făcut. Apetisantă! Inclusiv reîncălzită la microunde după ce s-a răcit.
Ingrediente aluat (pentru 6 plăcințele):
Am amestecat drojdia cu zahărul și cu puțină apă călduță până ce prima s-a topit.
Am pus în mașina de paine ingredientele: apă, ulei, sare, făină, amestec cu drojdie.
Am ales programul Aluat (15 minute frământare), apoi am lăsat la dospit cam 40-50 de minute.
În timpul dospirii am pregătit umplutura:
Am călit 2 fire de ceapă verde tocată împreună cu o jumătate de ardei gras tăiat felii.
Am adăugat o jumătate de cutie de roșii tăiate cubulețe, sare, piper, chilli, oregano. Am lăsat la foc mic până ce a mai scăzut lichidul.
Am tăiat măsline, șuncă, telemea de capră. Am ras cașcaval.
Am împărțit aluatul dospit în 6. L-am lucrat pe blatul uns cu ulei, nu pe pat de făină.
Am întins în 6 ovale, mai mult cu mâna decât cu sucitorul.
Am înțepat aluatul ușor cu furculița.
Pe jumătate din fiecare oval am pus compoziție: cașcaval, amestec cu roșii, măsline, telemea, carne, cașcaval.
Am pliat jumătatea goală peste și am lipit marginile tot cu ajutorul furculiței.
Am transferat în tavă cu ajutorul unei palete. Ce vedeți sub hârtia de copt este un ziar (întreg, nu doar o foaie). Pont de la mama, ca să nu îmi mai iasă coaja tare. Și a avut efect. Sărut-mâna, mama!
Am mai lăsat vreo 30 de minute la dospit, timp în care am pus și cuptorul la încins.
Am uns cu ou bătut.
Am presărat oregano și busuioc.
La cuptor, 5 minute la treapta 4 din 8, apoi încă 30 de minute la treapta 1 din 8.
Minunate!
Sursa: aici.
Ingrediente aluat (pentru 6 plăcințele):
- 150 ml apă călduță
- 20 ml ulei de măsline (2 linguri pline ochi)
- 8 gr drojdie proaspătă (uscată: 3 gr)
- 13 gr zahăr
- 5 gr sare
- 250 gr făină
Am amestecat drojdia cu zahărul și cu puțină apă călduță până ce prima s-a topit.
Am pus în mașina de paine ingredientele: apă, ulei, sare, făină, amestec cu drojdie.
Am ales programul Aluat (15 minute frământare), apoi am lăsat la dospit cam 40-50 de minute.
În timpul dospirii am pregătit umplutura:
Am călit 2 fire de ceapă verde tocată împreună cu o jumătate de ardei gras tăiat felii.
Am adăugat o jumătate de cutie de roșii tăiate cubulețe, sare, piper, chilli, oregano. Am lăsat la foc mic până ce a mai scăzut lichidul.
Am tăiat măsline, șuncă, telemea de capră. Am ras cașcaval.
Am împărțit aluatul dospit în 6. L-am lucrat pe blatul uns cu ulei, nu pe pat de făină.
Am întins în 6 ovale, mai mult cu mâna decât cu sucitorul.
Am înțepat aluatul ușor cu furculița.
Pe jumătate din fiecare oval am pus compoziție: cașcaval, amestec cu roșii, măsline, telemea, carne, cașcaval.
Am pliat jumătatea goală peste și am lipit marginile tot cu ajutorul furculiței.
Am transferat în tavă cu ajutorul unei palete. Ce vedeți sub hârtia de copt este un ziar (întreg, nu doar o foaie). Pont de la mama, ca să nu îmi mai iasă coaja tare. Și a avut efect. Sărut-mâna, mama!
Am mai lăsat vreo 30 de minute la dospit, timp în care am pus și cuptorul la încins.
Am uns cu ou bătut.
Am presărat oregano și busuioc.
La cuptor, 5 minute la treapta 4 din 8, apoi încă 30 de minute la treapta 1 din 8.
Minunate!
Sursa: aici.