Calzone Ripieno
Sursa Calzone ripieno
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- un pachet aluat frantuzesc (forma rotunda)
- sunca presata
- o mozzarella
- o jumatate ceapa rosie
Sa incep cu inceputul... bag "nasul" prin frigider, mozzarella mai are un pic si scade termenul de garantie, sunca presata... nici ea "nu se simte prea bine". Cumpar un pachet de aluat frantuzesc (asta pentru ca nu aveam chef sa framint, desi iese mai buna reteta cu aluat de piine)
Scot toate ingredientele din frigider, iar dupa jumatate de ora, dau drumul la cuptor la 180 de grade, intind foaia de aluat in tava de la cuptor, iar pe jumatate de foaie asez sunca presata pe care cu ajutorul aparatului pe care il am in dotare am taiat-o feliute subtiri, subtiri (cum erau feliile cindva la restaurant de se vedea Palatul Culturii prin ele, adica transparente rau de tot)..., tai ceapa feliute subtiri si desfac cerculetele pe care le distribui deasupra suncii
am taiat mozzarella cuburele micute si le-am asezat deasupra
am acoperit din nou cu sunca presata
am "indoit" aluatul si l-am "crosetat" bine pe margini, ca nu cumva sa iasa mozzarella in cuptor, cu ajutorul unei furculite am intepat bine aluatul (ca sa nu se "umfle in pene" la caldura")
am dat tava la cuptor, preincalzit la 180 de grade si am lasat-o timp de cca 20 de minute, pina am vazut ca e colorata frumos. Scoasa din cuptor, am asezat-o pe gratar...
iar cind era calduta, am taiat-o si servit-o, alaturi de un paharut de bere (eu), Isabella a servit alaturi de un pic de coca-cola. Deci, a fost o surpriza sa constat ca odrasla din dotare, a papat tot, desi avea gust de ceapa. O reteta usor de facut, mai ales atunci cind se anunta musafiri nepoftiti.