contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Calamari Umpluti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am mancat ceva asemanator asta vara,in excursia la Balcik si mi-a placut foarte mult.Asa ca am incercat si eu sa compozitionez pe aceeasi tema.
INGREDIENTE:
-7 tuburi de calamari medii ,cam 18-20 cm lungime (eu am cumparat congelati si curatati)
-1 kg de ciuperci champignon
-4 catei de usturoi
-1 ardei rosu taiat cubulete
-1 ardei iute(optional)
-aprox 150-200 g mozzarella
-aprox150 g cascaval
-1 legatura mare de patrunjel
-sare,piper
-unt
-ulei ptr prajit
-4-5 rosii mari
- 1 Lg capere
-otet balsamic
MOD DE PREPARARE:

-ciupercile taiate,impreuna cu ardeiul taiat cubulete,ardeiul iute si usturoiul zdrobit se soteaza in unt,pana se evapora toata apa lasata se adauga verdeata si se potriveste de sare si piper.

-mozzarella si cascavalul se taie cubulete si se adauga la ciupercile care s-au racit intretimp.

-calamarii dezghetati se spala bine  la exterior si la interior,dupa care se umple cu amestecul de ciuperci si branza si se inchid la capete cu scobitori.In aceasta faza pot fi tinuti la frigider 2-3  zile urmand a praji doar cati mancam la o masa.eu i-am prajit in 2 rate.

-incingem uleiul inr-o tigaie mai mare,tavalim calamarii prin faina si ii punem la prajit,pana capata o culoare frumoasa aurie.Cand ii intoarcem adaugam rosiile taiate felii,caperele,putina saramura de la capere si otetul balsamic.

-asezam totul pe un platou si POFTA BUNA!