Calamari Gratinati
Sursa Calamari gratinati
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O papita delicioasa si sanatoasa.
Ingrediente necesare:
- 500 g calamari
- 4 linguri pesmet
- 5 foi de busuioc proaspete
- 3 linguri ulei de masline
- o legaturica de patrunjel
- o jumatate ceapa
- o jumatate de lamiie
- un catel usturoi
- sare
- piper
Spalam bine calamarii si-i punem intr-un castronel. Spala si taiem marunt busuiocul, patrunjelul si ceapa, usturoiul il taiem in doua, condimentam cu ulei, adaugam un pic de sare si putin piper. Lasam la marinat timp de o ora sau si mai bine, lasam la marinat de la prinz pina seara.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade (ventilat). Amestecam din nou calamarii cu condimentele, eliminam usturoiul si rasturnam totul intr-un vas yena, le asezam cit mai uniform, apoi presaram deasupra pesmetul...
si bagam tava in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute pina vedem ca s-au gratinat frumos. Cu ajutorul unei palete cu gaurele (pentru a se putea scurge uleiul in exces), luam calamarii si-i asezam pe un platou, stropim cu lamiie, decoram cu felii de lamiie si servim. Sint deliciosi si foarte, foarte fragezi.
Pofta buna !!!