Calamar Cu Mazare Si Pastrama De Porc
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O cina usoara si neasteptat de gustoasa ;-)
Reteta initiala era cu sepie, dar am ales sa fac cu calamari pentru ca aveam o punga mare de la OceanFish.
M-am inspirat din cartea Delicii in bucatarie, Preparate din peste, Ed. Adevarul, 2011.
Pregatire: 20'
Preparare: 25'
Dificultate: mica.
Ingrediente:
350g boabe de mazare,
300g inele de calamar OceanFish,
100g pastrama de porc/vita,
2 catei de usturoi,
1 ceapa mica,
1/2 ardei iute,
supa de legume sau apa calda,
6 linguri de ulei de masline extravirgin,
1/2 pachet patrunjel uscat Kotanyi,
sare si piper rasnite Kotanyi.
Mod de preparare:
Toaca foarte marunt ceapa si ardeiul iute, curatat de seminte-am pus doar jumatate.
Pune-le intr-o tigaie cu o lingura de ulei incins, pana cand se inmoaie.
Taie pastrama cubulete.
Pune mazarea-am masurat-o, spalat-o si scurs-o
peste ceapa din tigaie si caleste-o cinci minute; toarna supa (sau apa) calda cat sa o acopere si fierbe-o circa sapte minute. Adauga pastrama si potriveste gustul de sare si piper.
Inelele de calamar de la OceanFish le-am avut congelate.
Le-am lasat la decongelat, le-am spalat, scurs, apoi le-am taiat fasii si le-am stropit cu doua linguri de ulei, apoi le-am calit cateva minute intr-o tigaie neaderenta-de ceramica-cu ulei incins, in care am pus usturoiul (ne)curatat de coaja si zdrobit.
Pe mijlocul unei farfurii albe, asezati un inel de inox, puneti mazarea cu pastrama la baza,
iar deasupra fasiile de calamar pe care le-ati amestecat cu patrunjelul uscat.
Si gata!
Neasteptat de gustos a fost, zau, o bunatate!!
Va invit sa o preparati si voi ;-)