Cake Pops
Sursa Cake pops
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Bomboane din blat de prajitura, care trebuie sa fie pe bat, dar cum nu am gasit de cumparat le-am lasat fara bat. Sunt usor de facut si perfecte pentru copii. Puteti sa folositi orice blat de prajitura, chiar resturi daca aveti ramase de la vreo petrecere ;)
Ingrediente:
3 oua
150 g zahar
50 g unt
180 g faina
10 g praf de copt
Vanilie
100 g mure
1 avocaado
100 g crema de branza
150 g ciocolata neagra
50 ml frisca lichida
50 ml apa
Mod de preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga untul topit si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia anterioara. Se adauga esenta de vanilie si piureul de avocado si se omogenizeaza.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se aseaza deasupra murele. Se coace la temperatura medie pana trece testul scobitorii, apoi se lasa sa se raceasca.
Prajitura taiata bucatele se pune inrobotul de bucatarie si se marunteste, apoi se adauga crema de branza. Din compozitie se formeaza bilute.
Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida, apoi se adauga apa fierbine amestecand incontinuu pana devine lucioasa.
Bilutele se trec prin ciocolata topita si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce se racesc putin se pot trasa linii de ciocolata. Se poate presara ciocolata rasa. Se pastreaza la frigider.