Cake-pops Inimi De Kinder
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Incepe sa-mi placa sa cocot pe bete diverse forme de prajiturele.
Nu e cea mai simpla operatiune, dar pana la urma am scos-o la capat :)....
De ce spun asta ?! E chestiune de gravitatie , doamnelor si domnilor :)...
In cazul in care prajiturele sunt mai greute ( si sunt ) , odata infipte pe bat, au tendinta sa se comporte ca hopa-mitica :))....
In plus daca ai ghinionul sa ratezi textura prajiturelelor s-a dus totul.
"Aluatul " trebuie sa fie nici moale nici tare...suficient de lipicios, dar si maleabil... o adevarata aventura.
Tocmai de accea o sa ma abtin sa dau cantitati si retete :).
Nu vreau , Doamne fereste, sa dati vina pe mine ca va fug prajiturelele de pe bete , sau stiu eu ce alte alea se mai pot intampla :)).
In plus trebuie lucrat cand cu cald cand cu rece.
Odata modelate prajiturele trebuiesc puse la congelator pentru macar un sfert de ora inainte sa fie trase in ciocolata calda.
Pentru scurgerea surplusului de ciocolata trebuie sa folositi un gratar pe care sa puneti prajiturelele.
Ornarea se face cat e moale inca ciocolata.....deci trebuie sa te misti repede.
Ideal ar fi sa fie facute la scara mica....10-12 buc odata, ca sa te poti ocupa de ele.
In fine....cam e de lucru ;), dar merita pentru ca sunt bune si haioase :).
Mie mi-a fost lene sa mai caut dupa gratar , e undeva afara , unde am eu o mica camara :D... asa ca am pus inimioarele sa se scurga de cioco pe o farfurie pe care am pus folie alimentara unsa cu putin ulei ( ca sa nu se prinda.
Tocmai de aceea nu au iesit chiar perfecte.;)
Dar de bune, sunt cele mai bune, deci nu mai conteaza alte neajunsuri.
Am facut aceste inimioare pe bat acum doua zile. Mi-au ramas resturi de la blatul din care am decupat inimioarele valentinoase.
Acel blat e identic si la fel cu cel al tortului kinder pingui
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/2011/02/tort-kinder-pingui.html
Pentru omogenizarea blatului am folosit miere si frisca, exact ca la crema tortului.
De acolo si denumirea "cake-pops inimi de kinder "
Le-am imbracat in ciocolata 52 % cacao, topita pe baie de aburi.
Ultima am savurat-o azi, langa o cafea neagra :)
Buna-buna ;)
Pe aceasta i-am daruit-o iubitului meu sot ieri, de ST. Valentin :)
Zile faine sa averi ! :) ♥ ♥ ♥