Cake I Love Moustache
Sursa Cake I love moustache
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu stiu cum ar suna in limba romana I love moustache...iubesc mustata?? Io iubesc mustaciosii, de fapt, mustaciosul, doar unul, pe sotul meu.
Si de ziua lui m-am gandit ca ar fi potrivit sa-i prepar un tort ca o declaratie de dragoste, cu muuulta ciocolata. De fapt, un trio de ciocolata, crema ganache cu ciocolata neagra, cu lapte si alba!
Ingrediente pentru un blat:
100ml lapte,
100g unt,
150g zahar,
3 linguri cacao neagra Dr.Oetker,
2 oua,
100g faina,
o lingurita rasa praf de copt.
Pentru ganacheul de ciocolata neagra:
200g ciocolata neagra,
200ml frisca lichida Megle.
Pentru ganacheul de ciocolata cu lapte:
250g ciocolata cu lapte,
150ml frisca lichida Megle.
Pentru ganacheul cu ciocolata alba:
300g ciocolata alba,
100ml frisca lichida Megle.
Pentru decor:
150g martipan Dr.Oetker,
colorant alimentar rosu Dr.Oetker,
100g ornamente de ciocolata Dr.Oetker,
25g ciocolata cu lapte.
Pentru imbracat tortul:
200ml frisca lichida Megle,
100g ciocolata cu lapte.
Mod de preparare:
Blatul
Fierbi laptele cu untul, zaharul si cacaua.
Dupa ce a dat in clocot, lasi sa se raceasca, dupa care adaugi treptat galbenusurile, faina, praful de copt si albusurile batute spuma. Amesteci usor, de jos in sus, pana se incorporeaza albusurile.
Torni aluatul intr-o forma de prajitura unsa si tapetata si-l dai la cuptor la 160-180 de grade, pentru 20-30 de minute, dupa care il lasi sa se raceasca.
Cremele:
Rupi ciocolatile in bucati, le pui in boluri separate
si le topesti pe fiecare in parte pe bain-marie sau la microunde. Eu le-am topit la microunde, chiar daca am fixat la 30 de secunde, am deschis din 10 in 10 secunde si am amestecat ciocolata sa nu se arda. Si iar de doua ori cate 30 de secunde pana cand ciocolata a fost lichida. Atunci am incorporat in fir subtire frisca lichida si am amestecat pana cand s-a incorporat.
Apoi am acoperit cu folie alimentara fiecare bol si l-am lasat in frigider peste noapte. Trebuie sa stea 10-12 ore la rece, ca sa se intareasca, iar a doua zi le-am mixat si au devenit spumoase.
Asamblare:
Peste primul blat se pune ganacheul de ciocolata neagra. Blaturile sunt foarte pufoase, nu trebuie insiropate, deoarece in momentul in care puneti crema si o intindeti, o veti intinde cu tot cu blat.
Peste al doilea blat se pune ganacheul de ciocolata cu lapte, iar peste al treilea, cel de ciocolata alba.
Pentru imbracat tortul: Frisca lichida se spumeaza si se adauga ciocolata cu lapte topita. Cu aceasta se imbraca tortul.
Martipanul se intinde cu sucitorul dupa ce presarati zahar praf pe masa de lucru.
Acoperiti tortul cu martipan. Eu am acoperit doar deasupra, exact forma blatului. Cu ce mi-a ramas am facut litera I, INIMA si MUSTATA.
Inima am vopsit-o cu colorant alimentar rosu si am lasat-o la uscat.
Mustata si litera I le-am acoperit cu ciocolata de lapte topita si le-am dat la congelator.
Le-am acoperit in mai multe straturi, dar, din pacate, mi s-au strambat la congelator...:(
Pe marginile tortului am presarat bomboane mici de ciocolata de la Dr.Oetker, cele lunguiete, dar am avut si bobite de ciocolata.
Am asezat si decoratiunile si gata tortul!!
Revin cu felia! E senzationala, credeti-ma! ;-)