Caise Uscate Umplute Cu Nuca
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Acest desert este un desert turcesc si este atat de aromat si de bun incat dupa prima preparare veti dori sa-l faceti iar si iar.
Se face extrem de simplu si dupa cum stim cu totii, la fel ca si toate deserturile turcesti este vestit pentru aroma si dulceata sa.
Folosim:
- 250 g de caise uscate
- 1/3 cana apa
- 2 linguri unt
- 2 linguri zahar
Umplutura:
- 1/2 cana de nuci macinate(sau zdrobite marunt)
- 1/4 cana zahar
- cativa migdale zdrobite
1.Incalzim cuptorul la 180 grade C.
2. Inmuiem caisele uscate in apa calda 30 minute. Apoi aruncam apa. (Data viitoare voi incerca acest desert cu caise proaspete)
3. Taiem in doua caisele uscate si umplem cu o lingurita fiecare caisa cu nuca amestecata cu zahar. Inchidem fiecare caisa.
4. Ungem cu ulei sau unt o tava iena si adaugam caisele umplute in tava. Apoi turnam 1/3 cana apa peste caisele umplute.
Adaugam putin unt pe fiecare caisa umpluta.
5. Adaugam 2 lingurite de zahar pe fiecare caisa umpluta (peste unt) si apoi coacem 25 de minute in cuptorul preincalzit.
Servim caisele cu migdale zdrobite presarate peste ele.
Merge bine cu inghetata de vanilie sau cu frisca.
POFTA BUNA!!!