contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Caietul De Retete. Reteta De Weekend. Tort Regal

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Royal cake

Initial am vrut sa-l numesc “tort alb” dar fiindca are o pata de rosu am zis ca nu merge.

Ieri seara m-a luat pofta de dulce si cum nu mai aveam in casa niciun fruct m-am decis sa fac ceva dulce. Insa necopt. Nu aveam chef de chestii coapte. M-am cam dezobisnuit de preparatele coapte, desi iubesc aluaturile si tot dulcele care trece prin focul cuptorului. Se implinesc trei saptamani de cand am o dieta predominant raw si m-am obisnuit atat de bine incat nu duc lipsa chestiilor gatite pe foc. Revenind la ce spuneam inainte, am ales sa fac un desert raw vegan. M-am apucat sa rasfoiesc cartile din colectie insa nu am gasit o reteta pe plac. Asa ca am improvizat ceva de ici, de colo si a iesit minunatia de fata!

Cred ca este al treilea tort pe care il fac in viata mea si asta pentru ca mi se par migaloase si complicate. Insa in varianta raw sunt mult mai simplu de facut, plus ca nu exista “sansa” ca blatul sa nu-ti creasca, crema sa se taie sau glazura sa nu luceasca suficient. Aici totul se mixeaza, se toarna in tava si se da la rece. Pam pam!

Royal cake

Tort Regal

PT BLAT (din cartea Elenei Pridie)

- 100 g unt de migdale

- 100 g cocos mixat fin

- 2 lg miere

-----------------------------

PT CREMA DE FRUCTE

- 0 mana buna capsune inghetate

- 2 lg miere

-----------------------------

PT FRISCA (de pe blogul Carmellei)

- 1 cana caju crud

- 1 cana lapte de cocos (preparat astfel: 1 cana fulgi de cocos se mixeaza cu 3 cani apa; se strecoara iar pulpa se pastreaza pt alte preparate delicioase)

- 3 lg miere

- 1 lg suc de lamaie

- 1 lg esenta de vanilie

- 1 praf de sare

- 1/2 cana unt de cocos topit pe bain-marie

- 1 lg lecitina pudra

-------------------------------

Incepem prin a prepara frisca: mixam intai nuca de caju pana rezulta o faina fina. Adaugam apoi restul ingredientelor, cu exceptia untului de cocos si a lecitinei. Mixam bine si adaugam la urma lecitina si untul. Mai mixam pt a le incorpora. Va rezulta o compozitie lichida insa o vom da la rece pana ne ocupam de blat si de crema de fructe. Frisca se va mai ingrosa la rece.

Untul de migdale se prepara din migdale fara coaja (daca nu gasiti la magazin le puteti curata de coaja si acasa, turnand apa calda peste ele, lasandu-le asa 15 minute si apoi curatandu-le usor; lasati sa se usuce bine dupa curatare) care se dau la blender pana rezulta o faina fina, se adauga putina apa si se mixeaza pana rezulta o pasta asemanatoare untului de arahide. Acest unt se amesteca cu cocosul mixat fin si cu mierea. Va rezulta un aluat lipicios.

Intindem acest aluat intr-o tava cu diametrul de 22 cm. Nivelam in strat uniform.

Capsunele inghetate se trec printr-un jet de apa calda si se paseaza la blender impreuna cu mierea. Se toarna peste blat. Se da tava la congelator timp de 15-20 minute, cat sa se inchege crema de capsune.

Se scoate tava afara, se toarna frisca, se niveleaza si se da la congelator cateva ore, pana tortul se intareste.

Se scoate afara inainte cu 20-25 minute de servire, pentru ca sa apuce sa se dezghete si compozitia sa devina cremoasa. Se orneaza cu nuca de cocos, capsune uscate etc.

Este foarte cremos si aromat. Blatul aduce la gust cu Rafaelo iar frisca si crema de capsuni il completeaza ideal! Daca il veti prepara nu are rost sa va mai explic de ce se neumeste “regal”…

Royal cake


Articol recomandat de http://floridecires7.blogspot.com/2009/10/tort-regal.html