Caietul De Retete: Reteta De Weekend. Pateu De Spanac
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Spanacul, sursa atator vitamine si minerale pretioase este adesea supus "chinului" de a fi gatit pe foc, pierzand astfel mare parte din calitati. Pateul de fata aduce mult la gust cu mancarica de spanac gatita pe foc, doar ca este mai sanatos si mult mai rapid. Il puteti prepara atat cu spanac proaspat (eu am gasit la aprozarul din cartier) cat si cu spanac congelat (si dezghetat in prealabil, bineinteles).
Pateu de spanac
- 2 buc. avocado bine copt
- 4 cani spanac taiat grob
- 1/4 cana coriandru proaspat tocat grob (gasiti la Real)
- 2 lg ulei presat la rece
- 3/4 cana dovlecel curatat si taiat cubulete
- suc de lamaie dupa gust
- 1 catel usturoi
- 1/2 l-ta pudra de ceapa sau 1/2 ceapa mica
- 1/2 l-ta sare
Se mixeaza zucchini la blender pana este faramitat suficient de bine. Se adauga apoi avocado si zeama de lamaie si se mai mixeaza. Apoi se adauga restul ingredientelor. Trebuie sa rezulte o pasta omogena, insa nu f groasa (adaugati apa plata daca este prea gros). Puneti pateul in cutii curate si uscate si pastrati la frigider. Termen de valabilitate: 2 zile.
Poate fi consumat pe paine, ca pateu sau ca umpluturi pentru tarte crude (cu blatul din seminte).