contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Caietul De Retete. Reteta De Weekend. Biscuiti Cu Doua Tipuri De Nuca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cookies. Raw.

Sau rezultatul unei intamplari fericite. Am creat aceasta reteta intr-o seara, cand planuiam meniul saptamanal. Am enumerat in gand ingredientele si am aproximat cantitatile. Rezultatul a fost insa peste asteptari: niste biscuiti super aromati si gustosi. Sper sa va placa si voua la fel de mult.

Biscuiti cu doua tipuri de nuca

- 100 g nuca cruda (sau nuca pecan)

- 1 cana faina de migdale (obtinuta prin mixarea fina a migdalelor)

- 1/2 cana nuca de cocos

- 1/2 cana sirop de artar/ miere

- 1 l-ta esenta pura de vanilie

- 1 lg zeama de lamaie

Nuca se pune in blender cu un praf de sare si se mixeaza pana se marunteste si devine o pulbere semi-fina.

Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza pana rezulta o textura omogena si lipicioasa.

Se ia din compozitie cu o lingura si se formeaza bilute.

Se aplatizeaza cu un pahar si se pun in aparatul de deshidratat pana devin crocante in exterior insa putin moi in interior.

* daca nu detineti un aparat de deshidratat le puteti savura in forma simpla, doar aplatizate si lasate pentru cateva ore la rece in frigider.

** le puteti deshidrata insa si in cuptor, pe treapta cea mai redusa de caldura si cu functia ventilata. Practic cuptorul trebuie sa fie aproape neincalzit, pentru a nu distruge enzimele din ingrediente. Acest procedeu se aplica doar cuptoarelor electrice.

RAW cookies

Articol recomandat de http://floridecires7.blogspot.com/2009/11/caietul-de-retete-reteta-de-weekend.html