contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cafeaua De Dimineata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Dulce ori amara, cu lapte sau nu, aburinda sau rece innunda cu placere cana de dimineata si ineaca simturile noastre intr-un val de aroma placuta. Cafeaua de dimineata a trecut de la o licoare cu care ne astamparam setea si capatam un strop de energie la o traditie in sine. Cafeaua de dimineata se cere servita ca la carte. Cu putin sau mai mult lapte, in functie de gust, cu paine si gem sau marmelda pe un platou, de pe masuta mica, de pe terasa, de unde sa poti  admira cerul albstru, norisorii mici si sa simti vantul cum iti gadila pielea dezgolita.

Abia atunci cafeaua iti trezeste simturile.  Devine un fel de hrana a zeilor. O hrana pe care daca nu o servestia sa cum trebuie o strici. Potenteaza-i arma cu lapte degresat, eventual jumatate lapte si respectiv jumatate cafea pentru mai multe vitamine in cana de dimineata, fara prajiturele, fara fursecuri pline doldora de ciocolata, fara linguri multe cu zahar rafinat, doar un strop de zahar sau miere, fara frisca vegetala, fara siropuri si alte chimicale. Poate doar o felie de paine prajita si putin de gem de fructe de padure sau marmelda. Asta da combinatie.

Si nu serviti cafeaua oricum, in graba. Acordati-i cafelei acele momente magice, in care antioxidantii din ea navalesc corpul uman. Bucurati-va de fiecare strop, soriti-o incet, analizati-i aroma. Si nu in ultimul rand, rezumati-va doar la una-doua cesti pe zi.



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com