contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cafea Greceasca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O dimineata frumoasa incepe cu o cafea buna. Cel putin asa incepe pentru mine.
Ma imbarbateaza sa plec pe drumul unei noi provocari, ma sprijina cind imi pierd echilibrul, ma invaluie cind simt nevoia unei incurajari.
Imi place cafeaua fara zahar dar cind e vorba de o cafea greceasca, nu incape discutie de asa ceva.
O cafea greceasca are o aroma speciala, este foarte concentrata si neaparat  potrivit de dulce (μέτριο) sau foarte dulce (βάρη γλυκο).

Mie imi trezeste amintiri placute si azi, am predispozitie pentru asa ceva, de aceea m-am gindit sa va spun cum se pregateste o astfel de cafea. Ne trebuie o cafea speciala, greceasca, mai greu de gasit la noi.
Intr-un ibric se toarna exact cantitatea de apa necesara pentru o ceasca. Dar ce ceasca! O ceasca mica ce va concentra in continutul ei toata priceperea prepararii acestui gen de cafea.
Dupa care se adauga o lingurita cu virf de cafea si trei lingurite de zahar. Se aseaza ibricul pe foc mic si cind apar primele denivelari pe suprafata caimacului se da ibricul deoparte, pentru citeva secunde, asa incit sa astimparam clocotul apei. Dupa care asezam din nou ibricul pe foc dar pentru foarte scurt timp, alte citeva secunde, doar cit sa intaritam din nou amestecul. Se toarna usor in ceasca tot continutul ibricului astfel incit caimacul sa se cuibareasca frumos deasupra. Secretul acestei cafele este ca, dupa ce se consuma se agita usor zatul din ceasca intorcindu-se iute pe farfurie, pentru ca, dupa aproximativ cinci minute, sa va puteti ghici viitorul in semnele ramase pe ceasca.


Savurati cu placere orice cafea aveti la indemina si pe care o pregatiti asa cum va place.
Va doresc sa aveti o zi excelenta!