Cafea Eskimocha
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Cand gatesc o reteta noua, gustand-o, imi pun intrebarea: O voi mai gati? Raspunsul poate fi da, nu sau poate. Reteta asta e la categoria poate si desi de obicei pe blog nu public decat retetele din categoria da, fac o exceptie pentru ca, noh, e totusi cafea))))), reteta e totusi bunuta si o voi mai incerca o data cand vine caldura mare. Caci n-am respectat reteta intocmai, n-am inghetat cafeaua – si poate asta conteaza la gustul final mai mult decat cred. Oricum, reteta mi-a fost recomandata ca extraordinara – musai rece!
Pentru trei portii, avem nevoie de:
- 2, 5 ceasca cafea
- 2/3 ceasca de lapte
- o lingurita jumatate de zahar
- 5 lingurite sirop de zahar
- 2 lingurite de chimen
Intai inghetam cafeaua: o prepram si o turnam in forme speciale, bagand-o la congelator.
Cand a inghetat, o scatem si o impartim in trei pahare. Intr-un shaker, punem laolalta laptele, siropul de portocale, zaharul si chimenul, astupam bine si scuturam cu ravna ingredientele toate la un loc vreo cateva minute. Impartim bauturica in cele trei cani si o savuram. Ole!