Cafea Cu Lapte
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Dragii mei, va invit sa ne delectam impreuna cu o bautura racoritoare si reconfortanta...cu mult lapte si inghetata de cafea, asa ca de sfarsit de saptamana :P
Eu si Cipi ne-am relaxat, sorbind din paharele mari...pe balansoar, sub salcia in care adia plapand un vant de toamna...
Ingrediente:
- 275 ml. cafea espresso
- 3 galbenusuri
- 150 g. zahar brun
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 varf de cutit sare
- 200 ml. frisca lichida
Mod de preparare:
Se pregateste cafeaua; se lasa a racit.
Se amesteca galbenusurile cu 100 g. zahar, cu zaharul vanilat si cu sarea pana ce se obtine o crema.
Frisca se bate pana la jumatate cu zaharul ramas (50g.)
Galbenusurile frecate se amesteca cu frisca si cafeaua, cu ajutorul telului. Amestecul obtinut se pune intr-un recipient special pentru cuburi de gheata care se lasa la congelator cateva ore. Puneti apoi cate 6 pana la 8 cuburi in pahare inalte si umpleti-le cu lapte rece.
Incoronati bautura frapata cu frisca batuta si pudra de cacao.
P.S. Daca asezati compozitia intr-o forma si o lasati la inghetat 1-2 ore (dupa care o scoateti si o amestecati energic pentru a sparge cristalele de gheata) veti obtine o delicioasa inghetata de cafea :)