contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cabbage Fusion

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta pregatita în urma cu ceva vreme, dar uitata. Fuziune între o varzuca murata si una proaspata... ca aia murata e acra nene! Dar bunaaaaaaaaa! Pentru mine premiere atunci, ca nu mai amestecasem niciodata varza dulce cu varza murata. De atunci o fac destul de des, deoarece gasesc farza murata buna, dar prea acra pentru papila mea, asa ca o fuzionez :D


Ingrediente:
  • 2 linguri oloi de masline
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 morcovi, tocati grob
  • 100 g costita afumata feliata subtire(asa de gust), apoi tocata... cumva
  • 2 frunze proaspete de dafin
  • 1/2 lingurita seminte de chimen
  • 800 g varza dulce, taiata fidelute
  • 500 g varza murata, taiata fidelute
  • 1 cana apa
  • 1 lingura marar tocat
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare, piper
  • 1 mînuta risoni*, optional
Am calit olecuta ceapa în ulei de masline pîna a devenit transparenta, am adaugat morcovii si costita si am mai lasat putin pe foc, amestecînd. Între timp am adaugat frunzele de dafin si semintele de chimen. Apoi am presarat varza dulce, am lasat sa scada din volum pret de 2-3 minute, dupa care am adaugat-o si pe cea murata, si am acoperit cu apa (prea multa!). Înainte de a fi aproape fiarta varza, am condimentat cu sare, piper, boia de ardei si am adaugat mararul tocat. Pentru ca în oala era prea mult lichid pentru gustul meu, am aruncat o mînuta de risoni * (paste, un model de Barilla - se aseamana la forma cu orezul cu bob lung) , am amestecat si închis focul. Am lasat sa traga vreo 20 de minute, apoi la masaaa! A iesit taaare buna!