Ca O Joacă De Copil: Pui şi Cartofi Cu Susan
articol scris de kikomica blog sufletpentruhrana.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reţeta asta poate fi uşor reprodusă în bucătăria oricărui bărbat mai nepriceput sau a unei domnişoare începătoare. Nimeni nu poate da greş!
Fii atent(ă) cât de puţine ingrediente îţi trebuie: două bucăţi de piept de pui dezosat, 3 cartofi de mărime medie, ulei vegetal, apă, sare şi seminţe de susan.
Şi mai ţine minte cât de repede pui totul la cale ca să obţii o masă gustoasă (pentru doi dacă foloseşti măsurile indicate mai sus):
- cureţi cartofii, îi speli şi îi tai felii subţirele
- speli bine pieptul de pui, îl crestezi din loc în loc, îl sărezi un pic
- pui hârtie de copt în tavă, aliniezi frumos cartofii pe toată suprafaţa acesteia şi le dai un praf de sare
- peste cartofi aşezi binişor cele două bucăţi de piept de pui
- stropeşti cu ulei tot aranjamentul şi apoi cu seminţe de susan (cu cât mai multe, cu atât mai aromată o să iasă mâncarea)
- torni în tavă şi o ceşcuţă de apă
- bagi la cuptor la 180 de grade vreme de 40 de minute sau până când pieptul de pui prinde o culoare arămie.
Îţi trebuie musai şi o salată lângă. Eu am folosit un soi de salată verde thailandeză care este foarte crocantă şi am combinat-o cu un castravete şi două fire de ceapă verde. Am asezonat-o cu ulei din seminţe de struguri, sare şi zeamă de lime.
Salată verde thailandeză. |
Mă crezi acum că n-am glumit cu titlul?