"buzunarele" Cu Nutella
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
O reteta care, pentru mine cel putin, as a nutella-freak-fanatic ce sint :P ...nu mai are nevoie de nicio introducere :)))
Am dat de ea (absolut intamplator :D )...aici: At Home In Rome
...si devreme ce am descoperit ca exista o zi in care se sarbatoreste delicioasa pasta de alune: "Nutella day", m-am gandit ca ar fi frumos sa ii acord si eu putina atentie, chiar daca lumanarile au fost deja suflate :P
...o sa va placa!!! :))
Ingrediente:
- 1 borcan (neaparat mare :P)...de nutella, necesar pentru "gustarile" de rigoare, direct din borcan :))
- 1 pachet foi de foietaj congelate sau aluat de patiserie (fraged)
- putin faina pentru intinsul foilor
- 1 galbenus amestecat cu 2 linguri lapte pentru uns minunatiile :P
- 1 forma de empanadas, ravioli, etc., precum cea din poza de mai jos...pe care mi-a cumparat-o Cipi anul trecut din Omis :)
...sau, in lipsa de asa ceva, adoptati tehnica cea mai simpla si accesibila tuturor: decupati cu o forma rotunda (poate fi si gura unui pahar mai mare) aluatul...puneti o lingurita de nutella intr-o parte si acoperiti cu cealalta. Sigilati "buzunarul" format cu dintii unei furculite si dati la cuptor :)
...ma gandesc la toate, eu, dupa cum vedeti :P
...in incheiere, va arat doar pozele, caci procedeul vi l-am dezvaluit deja :D
P.S. Am uitat sa va spun ca inainte de a le baga la cuptor, le-am uns frumos cu galbenus si lapte ;)
...oh, si faptul ca le-am tinut pana cand s-au rumenit (undeva intre 12-14 minute, la 180 grade C)
P.P.S. Au fost mai mult decat delicioaseeeee!!!