Buzunare Cu Nuci Si Cacao
articol scris de ely.sium blog alexasflavours.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Fiind mai ocupata in ultimul timp nu m-am mai dedicat bucatariei si cum nu mananc dulciuri din comert mi-era foarte pofta de ceva dulce.
Am inventariat cam tot ce aveam prin bucatarie si m-am apucat de treaba.
Am folosit:
- 700-800 gr de faina
- 5 linguri de lapte
- 5 linguri de zahar pentru aluat
- 1 jumatate de lingurita de sare
- 200 ml ulei
- 1 lingura praf de copt
- aprox. 500 ml de apa
- 6-7 linguri de zahar pentru umplutura
- 2 linguri de cacao
- 1 cana de nuca macinata
- 50 gr unt
- esenta de rom
- 500 gr ulei pentru prajit
Preparare:
Amestecam faina cu praful de copt si sarea. Dizolvam zaharul in 5 linguri de lapte si turnam peste faina.
Adaugam uleiul si apa si amestecam bine. Apa o adaugati treptat deoarece cantitatea necesara variaza .Va opriti atunci cand aluatul devine elastic pentru a se putea lucra cu el.
Daca inca se mai lipeste nu conteaza deoarece se mai pudreaza cu faina atunci cand veti lucra cu el.
Se lasa la crescut aprox. o ora apoi se intinde pe o masa pudrata cu faina, se intinde o foaie de 1 cm. si se decupeaza cercuri cu ajutorul unui pahar lat.
Amestecam cele 6-7 linguri de zahar cu untul, adaugam cacaoa, esenta de rom si nuca macinata.
Se amesteca totul bine .
Umplem cerculetele cu crema de cacao si le inchidem presand bine marginile pentru a se lipi intre ele. Putem folosi o furculita pentru a lipi marginile si pentru a le modela.
Dupa ce le-am umplut le punem la prajit in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti.
Se pun apoi la scurs iar dupa ce s-au racit putin, le pudam cu zahar.
Sunt foarte, foarte bune!