contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Buzunare Cu Nuci Si Cacao

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Fiind mai ocupata in ultimul  timp nu m-am mai dedicat  bucatariei  si cum nu  mananc dulciuri din comert mi-era  foarte pofta de ceva dulce.
Am inventariat cam tot ce aveam prin bucatarie  si m-am apucat  de treaba.

Am folosit:
  • 700-800 gr de faina
  • 5 linguri de lapte
  • 5 linguri de  zahar pentru aluat
  • 1 jumatate de lingurita de sare
  • 200 ml  ulei
  • 1 lingura  praf de copt
  • aprox. 500 ml de apa
  • 6-7 linguri de zahar pentru  umplutura
  • 2 linguri de cacao
  • 1 cana de  nuca macinata
  • 50 gr unt
  • esenta de rom
  • 500 gr ulei pentru prajit
Preparare:
Amestecam faina cu praful de copt si sarea. Dizolvam  zaharul in 5 linguri de lapte si turnam peste faina.
Adaugam uleiul si apa si amestecam bine. Apa o adaugati treptat deoarece cantitatea necesara variaza .Va opriti atunci cand aluatul devine elastic  pentru a se putea lucra cu el.
Daca inca se  mai lipeste nu  conteaza deoarece se   mai pudreaza cu faina atunci cand veti lucra cu el.
Se lasa la  crescut aprox. o ora  apoi se intinde  pe  o masa  pudrata cu faina, se intinde o foaie de  1 cm. si se decupeaza  cercuri cu ajutorul  unui pahar lat.

Amestecam  cele 6-7  linguri de zahar cu untul, adaugam  cacaoa, esenta de rom si nuca macinata.
Se amesteca totul bine .
Umplem cerculetele  cu  crema de  cacao si le inchidem presand bine marginile pentru a se lipi intre ele. Putem  folosi o furculita pentru a lipi marginile si pentru a le modela.
 Dupa ce le-am umplut le punem la prajit in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti.
Se pun apoi la scurs iar dupa ce s-au racit putin, le pudam  cu zahar.
Sunt foarte, foarte bune!