Buzunarase Cu Umplutura De Legume
articol scris de thegreenfoot.blogspo blog thegreenfoot.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Buzunarasele acestea sunt ideale de rontait la petreceri. Singura problema e ca se termina cam repede pentru ca sunt foarte foarte gustoase!
Sursa de inspiratie a fost Laura A. cu ale ei spirale de mozzarella .
Sursa de inspiratie a fost Laura A. cu ale ei spirale de mozzarella .
- 250g faina de secara
- 250g faina tip 650
- 250g mozzarella in zer
- 200 ml lapte
- 50g unt
- 7g drojdie uscata
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
Ingrediente umplutura:
- 1/2 telina
- 3 morcovi
- 150g branza de burdul/cascaval ras
- o legatura frunze de patrunjel/telina
- 1 ardei iute (optional)
- ~250 ml sos de rosii/ketchup
Mozzarella se sfaramiteaza cu mana si se amesteca cu restul ingredientelor. Se framanta apoi un aluat elastic care se lasa la dospit pentru o ora.
Intre timp, telina, morcovii si ardeiul iute se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu branza (sau cascavul ras) si frunzele de patrunjel taiate marunt. Se adauga sosul de rosii incetul cu incetul si se amesteca mereu pana ce rezulta un amestec care nu se imprastie.
Aluatul se imparte in 2 bucati, si din fiecare bucata se intinde o foaie nu foarte subtire. De aici fie urmati instructiunile din reteta originala, fie faceti ca mine. Adica foaia se decupeaza cu o forma rotunda (eu am folosit un pahar de vin) si in mijlocul fiecarei bucati se pune o lingurita de umplutura. Se pliaza marginile aluatului peste umplutura si se apasa usor cu o furculita.
Intre timp, telina, morcovii si ardeiul iute se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu branza (sau cascavul ras) si frunzele de patrunjel taiate marunt. Se adauga sosul de rosii incetul cu incetul si se amesteca mereu pana ce rezulta un amestec care nu se imprastie.
Aluatul se imparte in 2 bucati, si din fiecare bucata se intinde o foaie nu foarte subtire. De aici fie urmati instructiunile din reteta originala, fie faceti ca mine. Adica foaia se decupeaza cu o forma rotunda (eu am folosit un pahar de vin) si in mijlocul fiecarei bucati se pune o lingurita de umplutura. Se pliaza marginile aluatului peste umplutura si se apasa usor cu o furculita.
Aluatul ce ramane dupa decupare se intinde din nou cu urmatoarea bucata de aluat.
Buzunarasele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de cativa cm unul de celalalt pentru ca vor creste la cuptor. Se coc la cuptorul preincalzit timp de 15-20 minute pana se rumenesc frumos.
Spor la bucatareala!