Butterscotch Cupcakes
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Am cam fugit de desertul acesta nord american, ''Muffine cu glazura? Neeah'' ma gandeam. :)
Glazurile, prin cafenelele de aici , sunt de regula gretos de dulci, deci dubla anihilare a interesului meu. :)
Toate acestea pana am vazut la TV dragalaseniile de azi. Un aluat pufos umplut cu o crema-sirop delicioasa, glazurat cu o crema a carei dulceata o puteti controla.
Foarte simplu de facut, iar rezultatul este categoric o surpriza placuta.
Muffinele
1 3/4 cupe faina + 1 lingurita praf de copt + 1 vf cutit sare+ 170g unt+ 1 cup zahar+ 1.5 lingurite extract de vanilie+ 3 oua+ 1/2 cup lapte
- Se incalzeste cuptorul la 375F (350F ori 180C la majoritatea cuptoarelor). Se pregateste o tava pt 12 muffine
- Intr-un bol se amesteca spuma untul cu zaharul, vanilia si sarea (folositi un mixer).
- Se adauga ouale pe rand, apoi cu mixerul pe viteza mica, se adauga alternand laptele si faina si se amesteca pana se otbine un aluat fin.
- Se imparte aluatul in formele pt muffin. Se umplu doar 3/4 din forma, nu vrem muffina foarte varfuita.
- Se coace aproximativ 25 minute sau pana cand scobitoarea cu care intepam muffina in mijloc iese perfect curata.
- Se scot pe gratar si se lasa la racit.
Umplutura
1/2 cup zahar brun+ 2 linguri apa+ 2 linguri de whisky+ 1/4 cup frisca fierbinte+ 2 linguri de unt sarat (sau un vf cutit sare daca untul e nesarat)
- Se pune la topit intr-o cratita, pe foc mediu, zaharul si apa. Se da in clocot si se fierbe pt 2 minute. Se da deoparte si se adauga wisky-ul, frisca si untul. Se amesteca pana se impreietensc toate ingredientele. Se tranfera intr-un castron si se lasa deoparet pana s-a racit complet
Glazura
1/2 cup unt nesarat + 1 cup zahar pudra+ 1/2 lingurita de extract de vanilie+ 3 linguri de frisca fierbinte