Butoiase Dulci
Sursa Butoiase dulci
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Minunate
pentru micul dejun langa o cafea sau pentru o gustare intre meseJ.
Ingrediente:
Aluat:
200ml
lapte
1
varf sare
1
lingura zahar
100g
unt topit
1
ou (batut putin)
500g
faina
1
plic drojdie uscata
Umplutura:
200g
dulceata de prune cu nuca
Pt
glazura:
1
ou batut bine
1 lingura zahar brun
Mot
de preparare:
Pentru
aluat, punem ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata mai sus. O
setam pe programul de framantare si dospire si o lasam sa-si faca treabaJ . Intre
timp ne pregatim formele (de briose sau savarine, ce avem), deschidem borcanul
cu dulceata si intr-un bol, spargem un ou pe care-l batem bine cu furculita.
Putem
folosi orice dulceata dorim, singura conditie este sa aiba consistenta tare (sa
nu fie apoasa, deoarece va curge)! Eu am preparat in casa, dulceata de prune cu
nuca macinata, tocmai pentru a o folosi in aluaturi, este grozavaJ!
Cand
aluatul este gata, il scoatem pe planseta de lucru, il taiem in doua si cu
sucitorul intindem o foaie dreptunghiulara, de aprox 5cm grosime. Intindem pe toata suprafata gem si rulam aluatul strans , formand un sul. Cu un cutit ascutit, taiem bucati pe care le
asezam in formele din tava. Procedam la fel si cu cealalta bucata de aluat.
Lasam
cam 20’ sa creasca. Ungem cu oul batut si presaram pe fiecare putin zahar brun.
Dam
la cuptorul dinainte incalzit pentru 40-45’ la foc mediu.
Servim
butoiase-le J ce se racesc !
Pofta
buna !