Burrata Cu Rosioare
Sursa Burrata cu rosioare
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Burrata este o brînza proaspata de tip filata, o forma mai deosebita a mozzarellei, preparata din lapte de vaci. Eu n-o gasesc pe cea împachetata în frunze verzi de Asphodel (ambalajul din frunze, indica prospetimea brînzei. Daca nu sînt verzi, brînza nu mai este proaspata ). De fapt prin zona mea nu am vazut-o deloc, de aceea o cumpar din Austria - aici se gasesc multe alimente de la italieni, fiind în vecinatate directa. Aceasta brînza are forma unui saculet, caruia eu i-am rupt ciuciuletele, tinînd de el. Noroc ca a am efectuat aceasta operatiune deasupra unei farfurii.
Asa, deci exteriorul acestui saculet este format din mozzrella, iar în interior se gaseste un amestec de brînza cremoasa cu textura mai densa, smîntîna si fire de mozzarella neprelucrate/neframîntate :D
Se consuma ca atare, cu ulei de masline, cu rosii, chiar si la paste sau pe pizza, cu ce doriti si cum va place.
Asa, deci exteriorul acestui saculet este format din mozzrella, iar în interior se gaseste un amestec de brînza cremoasa cu textura mai densa, smîntîna si fire de mozzarella neprelucrate/neframîntate :D
Se consuma ca atare, cu ulei de masline, cu rosii, chiar si la paste sau pe pizza, cu ce doriti si cum va place.
Ingrediente:
- 1 Burrata
- rosioare cherry
- frunze proaspte de busuioc
- ulei de masline e.v.
- piper negru, proaspat rîsnit
- sare de Himalaya din rîsnita
Am asezat saculetul în farfurie ( a se citi: tineam saculetul de ciuciulete deasupra farfuriei
cînd s-a rupt si s-a izbit cu greutate de fundul acesteia.
Ramasa cu ciuciuletele în mîna, ce era sa fac? L-am degustat rapid :D ).
cînd s-a rupt si s-a izbit cu greutate de fundul acesteia.
Ramasa cu ciuciuletele în mîna, ce era sa fac? L-am degustat rapid :D ).
Am asezat în jur cîteva felii de rosioare, peste care am presarat busuioc proaspat taiat fîsii.
Am stropit toata afacerea cu ceva ulei de masline, am rîsnit putin piper negru.
Am deschis-o, am mai stropit cu ulei de masline, apoi am sarat si piperat - e gata de servire.
Eu am avut niste ciabatta crocanta pe lînga :D
Eu am avut niste ciabatta crocanta pe lînga :D
Un mic dejun întîrzîiat...
O duminica placuta va doresc!