Burgeri De Curcan
Sursa Burgeri de Curcan
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Va amenintam de ieri cu niste bunatati care aveau sa apara azi pe blog. Iata despre ce e vorba: zilele acestea am vazut cele doua serii din Food Revolution al lui Jamie Oliver. Fascinanta emisiune despre cultura alimentatiei in "tarile civilizate", care ne-a inspirat sa pregatim niste burgeri sanatosi, super light, facuti in casa de la zero. Au fost foarte buni, foarte simplu de facut si foarte apreciati de toti cei care i-au gustat :)
Pentru 12 burgeri am folosit:
- 1 kg carne curcan
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 4 linguri pesmet
- 4 linguri mustar
- 4 linguri sos Salsa Cinese
- 1 lingurita cu varf de boia
- sare, piper
- 12 chifle
- la alegere: rosii, salata, ciuperci, cascaval, castraveti murati, mustar, ketchup
Noi am avut o bucata de piept de curcan, pe care am taiat-o cubulete si am tocat-o, impreuna cu ceapa si usturoiul.
Intr-un vas incapator, punem carnea, ceapa, usturoiul, mustarul, pesmetul, sosul Salsa Cinese, boia, sare, piper si framantam ca sa se omogenizeze maglavaisul.
Cu mainile umede formam burgerii: niste chiftele mari, plate. Ii prajim pe gratar sau in teflon, cu foarte putin ulei, daca e neaparat nevoie. Ciupercile le lasam intregi, fara piciorus sau le taiem felii si le prajim pe langa carne.
Pe chifla taiata pe jumatate asezam carnea, cate o lingurita mustar cu boabe, ciupercile, cate o felie subtire de cascaval si o mana de salata. Pe langa carne, puteti pune ce va place, aici v-am dat doar o idee.
Ta-daaaa... homemade burger, servit cu o garnitura de salata!