Burgeri De Curcan & Dieta
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu prea sunt eu genul care sa tina "cura de slabire", in primul rand pentru ca sunt super-pofticioasa & I LOVE eating (nu stiu daca v-ati dat seama :p) si in al2lea, pentru ca sunt destul de norocoasa si reusesc, in general - nu stiu prin ce minune, sa imi tin greutatea constanta fara sa-mi impun prea multe interdictii, doar mancand multe, multe salate si tinandu-ma la distanta de dulciuri... dar (probabil v-ati dat seama, misunand pe-aici) imi plac la nebunie legumele, iar dulciurile nu ma tenteaza mai deloc, asa ca de obicei nu-mi e prea greu.
Totusi, in ultimul an, m-am ingrasat 6 kg si ma indrept spre o zona unde nu ma mai simt tocmai confortabil cu mine insami si cu sunculitzele mele. So it was diet time! Cum urasc regimurile cu meniuri prestabilite si cu cantitati fixe - prea restrictive- astea au iesit din discutie. Montignac-ul l-am mai tinut acum vreo3-4 ani, si a avut rezultate minunate, dar vroiam ceva nou. So - Dukan Diet it was! Pe scurt, dieta asta a ajuns in lumina reflectoarelor anul asta, fiind dieta pe care a tinut-o Kate Middleton inainte de nunta. A devenit extrem de populara in foarte scurt timp si apparently, e si foarte eficienta!
Cum functioneaza, o sa va povestec peste cateva zile, cand pot sa va prezint si niste rezultate preliminare.
Long story short, e compusa din 4 faze: prima (faza de atac) dureaza 4-5 zile si ai voie sa mananci doar proteine (carne slaba de pui/curcan/vita, lapte, iaurt si branza cu <2% grasime si oua). Din faza a2-a, primesti din nou pe farfurie legumele, alternand: o zi doar proteine, o zi proteine + legume, si abia din faza a 3-a te faci pace si cu fructele si fainoasele. Faza a4-a = mananci orice vrei, dar o zi pe saptamana, pentru tot restul vietii, mananci doar proteine.
Vestea buna, pentru mine cel putin, e ca ai liber la condimente, usturoi (YAY!), ceapa, ierburi aromate si esti incurajat sa le folosesti din plin ca sa nu ajungi -cum se intampla asa des- sa mananci doar anostul si infernalul piept de pui la gratar (bleah!!!) si sa te plictisesti de-atata regim.
Hai ca v-am ametit destul cu dietele. Ideea e, ca acum trebuie sa gatesc in asa fel incat sa respect dieta + sa tin omu' fericit si satul. A bit of a challange, right?
Azi am executat burgeri de curcan like this:
500g carne de curcan amestecata cu 1/2 legatura de patrunjel, cimbru, putina boia iute, sare & piper + 1 ou + o mana de parmezan ras + 1 ceapa si 2 catei de usturoi caliti in puuuuutin ulei de masline pana se inmoaie. In mod normal as fi pus si 1-2 linguri de pesmet, ca sa absoarba apa din carne, dar Dukan nu te lasa sa-ti faci de cap cu carbohidratii deloc, deloc, asa ca am omis partea asta.
Am amestecat bine compozitia si am format chiftele rotunde si plate (cam de 1 cm) si le-am rumenit in cuptor, la 180grade, intr-o tava tapetata cu hartie-pergament unsa cu the tiniest drop of oil ;)
Eu le-am mancat asa:
Alex insa, a avut parte de the improved version, cu chifteaua infipta intr-o chifla pufoasa si acompaniata de mustar Dijon, feliute de castraveti murati, frunze de rucola & patrunjel si ketchup + a side of fries:
(lucky bastard!)
Amandoi am fost extrem de multumiti, so they must be damn good! In concluzie, se poate! Light & healthy & freakin' delicious!