contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Burger Mania

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Din seria: am cincizeci de lei si fac ce vreau cu ei, am comis cumparaciunile de craciun, cu ce a mai pus si pensionarul la inaintare, cam gata. Asa ca am furat o mana de carne tocata din cea pe care o sa o folosesc la sarmale si am comis cred ca cel mai zemos si fraged burger, desigur, parerea mea.

Slide1

Dar inainte, sa vedeti captura pensionarului, rasolul si adidasii erau evident pe lista, dar a luat niste belele de oase de vita (pentru caine), nemaipomenite.

Slide2

Acum sa va zic de compozitia burgerului. Sigur ca daca vreti 100% homemade faceti voi si maioneza si ketchup-ul, ceea ce eu, recunosc, nu am facut (jmaf, jmaf, doua pe spinare, rusine).

Dar in contrapartida va pot da cantitati si iese de belea. La 250g de carne tocata (amestec, 15% grasime), cate o lingura rasa din fiecare: ketchup, perle de branza (sau branza proaspata, dar iese mai misto cu perle din alea), maioneza si mustar. Sare si piper, vorba celor care stiau ce scriu, ad libitum.

Slide3

Biensure ca nu am scula din aia de burgeri, asa ca am aplatizat compozitia (seria unu) intre doua folii de tocat, apoi am decupat, dupa cum puteti vedea in imaginea prezentata pe post de: iacasha.

Slide4

Chiftelele plate se pot pune cu gratie pe gratar, in tigaie, treaba voastra, eu am pus in tigaie, de lene. Am completat cu foarte putine, pentru ca era bestiala compozitia, am mancat cam un burger crud asa, cica sa degust. Deci am pus pe chifla maio si ke tsiap, foaie de salata si castravete murat. Cartofii de la seria unu sunt din aia fierti scurt si prajiti abrupt.

Slide5

Afara e frig si bezna non stop, dar risc si o sexyune cu muscaciunea, e foarte, foarte zemos si fraged.

Slide6

Amu nu am eu talent la poze dar ati inteles ideea, 250g carne, cate o lingura din maioneza, ketchup, branza proaspata si mustar. Cu mentiunea ca pe langa sare si piper puteti adauga ce sosul meu de soia vreti, dupa gust, treaba voastra.

Asa ca urmeaza varianta B (be, da), in care indopam in burger ce avem noi chef, respectiv un ou.

Sa nu va speriati de poze, esenta e baza.

Slide7

Nu va speriati de forma, ideea e sa intra oul la locul lui (am pus capac, dar merge si pe plita si intors). Nu e problema pentru ca pentru a ii da dimensiunea il taiem ulterior, asa cum l-a lasat natura: fierbinte, iacasha.

Slide7

De data asta am plusat si cu o felie de cascaval iar resturile, ei bine se pot manca sau te poti face ca le scapi pe jos si, daca ai potaie, scapi de spalat podeaua.

Slide9

La varianta be nu am avut rabdare sa fac cartofii a la carte, i-am taiat cat mai nemascat si i-am prajit asa, pe unde mai era un ochi liber.

Slide10

Dar tot misto a iesit si fraged, compozitia nu se pune la indoiala.

Slide11

Bineinteles ca de final am facut si un miciburger nepozat, cu carne de la bulgar, dar nu merge deloc cu chifla dulceaga, asa ca lam pus sanatos in pita de 70 de bani si cum ar veni nu il inscriu la categoria burgeri ca au fost mici cu mustar si paine, doar ca niste mici mai plati.

Cam atat cu burger mania (sper, ca mai am vreo cinci chifle, ca aia vand numai pachet intreg, le congelai).

rororo