Burger De Pui
Sursa Burger de pui
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Particip cu aceasta reteta la provocarea lunii august Dulce Romanie, gazduita de Gaby. Gaby, iti multumesc pentru invitatie si pentru gazduire!
Ingrediente:
8 chifle,
475 g carne tocata de pui (puteti folosi si curcan, daca doriti),
1 ceapa,
2-3 catei de usturoi,
sare, piper,
verdeata: patrunjel (cateva fire, dupa gust), 3-4 frunze de menta, cateva frunzulite de cimbru (verde).
Eu am pus si restul de ou batut ce mi-a ramas de la chifle (pe care l-am folosit la uns) precum si miezul de la o felie de paine, inmuiat si stors.
Ceapa si usturoiul le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici, verdeata am tocat-o. Am amestecat toate ingredientele.
Am omogenizat compozitia, am potrivit gustul de sare, piper, si am format burgerii (mi-au iesit 9 burgeri, potriviti ca marime; de fapt i-am modelat dupa dimensiunea chiflelor, tinand cont ca se mai strange un pic carnea la gatit). Burgerii i-am asezat pe hartie de copt si i-am dat la frigider pentru 30 de minute.
Am incins gratarul (eu l-am uns cu putin ulei) si am fript burgerii la foc iute, 5 minute pe fiecare parte, si mai apoi, 3 minute pe fiecare parte, la foc mediu, spre mic.
Cat s-au fript burgerii am feliat niste rosii, am taiat fideluta un pic de varza prospata pe care am frecat-o mai apoi cu un pic de sare si putina zeama de lamaie.
Am taiat chiflele in doua (nu complet) si am asezat varza, felie de rosie, burger, felie de rosie, varza...
Se consuma cu ketchup, maioneza, mustar, sau fara niciun adaos.