Burger Bingo Bongo
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Numele mi-a venit de la sine, imi aratase cineva un burger King Kong, din bantuit pe net am vazut intr-o singura zi o droaie de burgeri, imi place Celentano, asa ca o sa va zic ce si cum. Toti vor burgerul perfect (acasa sau la crasma) si cred ca al meu tinde, cel putin pana acum asa ca o sa va povestesc despre chifteaua vietii (dupa ce mai zic ceva de facebook? nu mai zic, le bag carne in frigider la cinci minute, de ceausisti).
Dar stiti cum e, mai intai, amanunte pe langa. Am luat marar pentru o mancare de spital, vorba cuiva si un amarastean de buchetel era smuls cu toate radacinutele, sa vedem daca il salvez, i-am pus paznici.
Mancarea de spital despre care va spuneam (mie imi place) e banala, curcan, conopida, sos de ardei copti, orez.
Am luat si o bere, era la reduceri, special pentru burger, o porcarie de bere, o tin pentru pus la mancare, e de un dulce lesinat.
Acum sa revenim la burgerul nostru cu ingredientele, din poza lipseste baconul (sunculita, kaizer, piept ardelenesc, cum vreti sa ii ziceti) si ceapa (am folosit fulgi uscati pentru ca mi-am adus aminte tarziu, puteti pune ceapa normala).
Asadar sa rezumam, in burger a intrat carnea tocata, sos de ardei copt (l-am folosit peste tot in loc de ketchup), mustar, maioneza, worcestershire, ou (da, ou, mereu am facut burgerii fara ou dar urmarind o emisiune cu burgeri americani, absolut toti, indiferent de compozitie, puneau ou in ei, am pus si eu, pentru prima data), sare, piper, boia iute (afumata).
Am amestecat bine si am aerat compozitia pana a fost pufoasa, cum zicea o doamna, carnea trebuie sa se comporte ca aluatul de cozonac. Am lasat sa se odihneasca, am format chifteaua si am fript-o in „tigaitza” pentru ca e mai comoda si se curata mai usor decat orice, mai ales cand faci doar o portie, de test.
Dupa ce am intors chifteaua (inutil sa va spun ca am gustat compozitia de cruda pana mi-am dat seama ca nu mai am din ce o sa fac vurger daca mai continui) i-am pus felia de cascaval in cap, sa se topeasca, apoi am montat dupa cum veti vedea, desigur ca aici faceti care cum vreti si puneti ce va place, pentru mine chifteaua e importanta.
A, da, chiflele de burgeri din comert nu-s cine stie ce, dar cum spuneam, pentru o chiftea nu ma apucam acum sa coc si chifle.
No bun, la montaj se vede in poze, ca sa nu mai tocesc tastele, nu cred ca e vreo nelamurire, oricum sosul de ardei copti merge marfa in loc de ketchup, aia clar.
Cartofii prajiti i-am dat cu boia afumata, iute, ca sa fie totul in ton (se asorteaza bine, sosul care e acelasi in chiftea, pardon, pattie, pe chifla, pardon, buns, paprika si in carne si pe cartofi, parerea mea e ca asta conteaza).
Mai am compozitie pentru un test (fac azi sa vad daca imi iese ce mi-am propus, daca nu, va arat oricum) asa ca va mai las o sexyune, as fi lasat oul putin mai moale ca sa fie manjala maxima, ca oricum te faci ca porcul de la asa ceva :D
rororo si, inevitabil, mUE feisbuc