contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Burek Divan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Zilele trecute m-am cadorisit cu inca o carte de bucate (a girl's gotta do what a girl's gotta do). Se numeste ''Cuisine mediterranéenne'', are dimensiunea unei enciclopedii, cu alte cuvinte, daca incerc o reteta pe zi vreme de un an, tot n-o dovedesc. Ce bine! :)
Reteta de azi e f rapida si foarte savuroasa (ma rog, pt mine tot ce este cu foietaj e delicios)

Ingrediente
(pt 4 persoane):
- 250g foietaj+ 1 ou pt uns + seminte de susan negru pt decor
- 1 piept de pui dezosat taiat fasii de 5mm latime+ 1 ceapa tocata julien+ 2-3 catei de usturoi maruntiti+ sare si piper dupa gust+ ulei de masline+ 1 pumn de marar verde maruntit+ 1 lingura de cimbru proaspat (daca nu aveti nu-i bai)
- se incinge cuptorul la 375F(190C)
- punem 2 linguri de ulei intr-o tigaie incapatoare si-l lasam sa se incinga pt cateva secunde
- se adauga ceapa si se caleste 2 minute, apoi se adauga usturoiul si se continua prajirea inca un minute
- urmeaza carnea , apoi se soteaza totul cateva minute pe foc mare
- cand carnea e patrunsa bine, se presara verdeturile, se amesteca si se lasa deoparte sa se racoreasca bine
- se decupeaza foietajul in cercuri cu diamentrul de 15 cm (cu ajutorul unui castronel de ex) si se pun pe fiecare 2-3 linguri de umplutura
- se pliaza bordurile peste umplutura in asa fel incat sa inchidem aluatul peste umplutura
- se pun mingiutele cu deschizatura in jos, pe o tava asternuta cu hartie de pergament, se ung cu ou, se presara cu seminte de susan negru si se dau la cuptorul incins pt 20-25 de minute sau pana s-au rumenit frumos
- se servesc calde


Articol recomandat de anditudor.blogspot.com