Burek Cu Branza Sarata
Sursa Burek cu branza sarata
articol scris de retetecalamama blog retetecalamama.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Umplutura:
1 kilogram de branza usor sarata - adica un amestec de branza proaspata de vaci cu telemea sarata, sau doar branza de vaci pe care o sarati atat cat va place; umplutura trebuie sa fie placut sarata, nu cu exagerare
5 oua medii sau 4 mai mari
200 de grame de smantana
Pe deasupra:
100 ml apa minerala carbogazoasa
100 de grame de smantana
1 ou
Specific ca eu am facut o jumatate de portie, intr-o tava mica, dar lista ingredientelor de mai jos e pentru un burek de dimensiuni normale.
Categoric, azi e zi de burek! Asa cum v-am spus cand am publicat reteta burek cu carne, am impartit foile-n doua si am facut si unul cu branza sarata, o minune:
Acum ceva timp, cand am postat burekul cu branza dulce, am spus ca si cel cu branza sarata se face la fel. Acum a venit momentul sa o si demonstrez.
Mod de preparare:
Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de fluida, daca este prea vartoasa mai adaugati smantana sau un ou.
In tava unsa bine cu ulei se aseaza 2-3 foi. Cea de deasupra se unge usor cu ulei:
Se pune un strat de umplutura:
Se continua la fel, alternand cate 2-3 foi cu compozitia de branza, pana se obtin 5 straturi de foi si 4 de umplutura (depinde si de dimensiunii tavii). Ultimul strat trebuie sa fie de foi. Se pensuleaza usor cu ulei suprafata:
Cu un cutit bine ascutit, se taie in portii dimensionate dupa pofta degustatorilor:
Se bate bine oul cu apa minerala si smantana si se inunda suprafata burekului cu aceasta compozitie fluida:
Se introduce in cuptorul preincins la 190 de grade si se coace timp de 45-50 de minute. Burekul gata:
Se taie, urmarind taieturile facute anterior:
Daca mai aveti putintica rabdare, mai asteptati sa se raceasca putin, in tava. Daca nu... va mai frigeti, mai oftati de placere... ca e bun tare:
Si un close-up:
Reteta recomandata de cuinabanateana.blogspot.com by Laura Laurentiu