contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Burek Cu Branza Dulce

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


...pe care l-am facut si refacut de atatea ori incat i-am si pierdut numarul :P
E chiar grozava "placintuta" asta ;) ...deci nu ar trebui nicicum sa o ratati!!!
Cum bine stiti, pana acum am facut si burek cu branza sarata si cu carne, dar parca asta le-ntrece pe toate :))
...poate si pentru ca, intr-un final, am reusit sa-l fac cat mai asemanator celui mancat in Croatia :) ...adica, cu foi subtiri, de placinta...din alea de strudel...si nu cu aluat de foitaj, cum le-am facut pe cele subliniate mai sus, de la ziua lui Bogdi...
Ingrediente:
- un pachet de foi de placinta, Morarita, Linco, etc.
- ulei pentru uns
Umplutura:
- 1 kg. branza dulce
- 100 g. stafide (optional)
- 2 plicuri zahar vanilat
- 5 oua
- 100 g. smantana
- 200 g. zahar (sau cat de dulce va place)
Crusta:
- 100 ml. apa minerala carbogazoasa
- 200 g. smantana
- 2 oua
- 2 linguri zahar
Mod de preparare:
Branza dulce se amesteca cu restul ingredientelor pentru umplutura.
Compozitia trebuie sa fie destul de fluida. Daca este prea groasa, mai adaugati un pic de smantana sau un ou.
In tava tapetata cu hartie de copt si bine unsa cu ulei se suprapun 3 foi de aluat care se pensuleaza fin cu apa si se stropesc cu ulei. Cea de deasupra se unge usor cu ulei.
Se pune un strat de umplutura si se continua in acest fel, alternand cate 2, 3 foi de placinta cu compozitia de branza pana se obtin 5 straturi de foi si 4 de umplutura.
Ultimul strat trebuie sa fie de foi.
Se pensuleaza apoi usor cu ulei la suprafata si cu un cutit bine ascutit se taie placinta, asa cruda, in cate portii doriti.
Se bate bine oul cu apa minerala si smantana si se toarna deasupra. Se introduce in cuptorul incins, la 180-190 grade C. pentru 45-50 de minute. Se taie urmarind taieturile facute anterior.





Reteta preluata de la Laura Laurentiu

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com