Bunuelos De Portocale
articol scris de sandytza blog al3xandra-miches.blogspot.com
Ingrediente
- 1 portocala mare
- 3 oua
- 1 iaurt natural
- 250 gr faina
- 1 lingura de ulei
- 1 plic praf de copt
- 120 gr zahar
- ulei pentru prajit
- zahar pudra pentru pudrat la sfarsit
Se foloseste portocala intreaga cu tot cu coaja. Se curata portocala de coaja doar pentru a putea inlatura pielita alba de pe portocala si coaja. Se pune portocala impreuna cu coaja in robot si se toaca marunt. Se adauga ouale , zaharul, iaurtul si uleiul si se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Se adauga faina si praful de copt si se amesteca pana devine ca o pasta un pic mai groasa decat cea de la clatite. Se lasa aprox 30. minute aluatul sa se odihneasca. (eu nu am lasat ca nu am avut rabdare :D)
Intr-o tigaie se pune ulei la incalzit. Cand acesta este destul de cald se ia cu o lingura din aluat si se pune in tigaie . Cand se rumeneste pe o parte se intoarce pe cealalta.
Se scot pe un servetel de bucatarie pentru a elimina excesul de ulei.
Se pudreaza cu zahar pudra dupa care se pot servi calde sau reci. Sunt nemaipomenit de bune.