Bulz Sau Urs De Mamaliga
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
E frig, e rece si e vreme cu lapovita. In concluzie : februarie, luni, cu mohoreala. As fi vrut sa va aduc altceva la masa astazi, dar pentru a am avut o cerere expresa am venit cu Bulz sau urs de mamaliga. Ce-i ala? Pai un fel de bot (bila) de mamaliga umplut cu branza de burduf sau cas de oaie framanta si pus la borcan din toamna, cum e in cazul aici de fata. Si pentru ca e februarie, luni, cu mohoreala si mare umezeala, hai sa ne infruptam cu un urs de mamaliga putin copt si o cana de vin. Cine se baga?
Ingrediente pentru reteta de Bulz sau urs de mamaliga
- mamaliga
- cas de oaie framantat sau branza de buduf
Mod de preparare pentru reteta de Bulz sau urs de mamaliga
Mai intai incepeti prin a preparara mamaliga. Nu e greu deloc si se face extrem de usor. In ceaun. Pe foc. Din apa, sare si malai. Simplu. Desi ma gandesc sa fac un articol numai despre mamaliga, cum se face, cum se taie si cat de bland se trateza o bucata de mamaliga. Da, sa fie asa ca o poveste, ce ziceti?
Cand e gata mamaliga rasturnati-o pe un fund de lem, dupa care lasati sa se racoreasca usor, sa puteti pune mama pe ea si sa o modelati. Apoi luati o bucata de mamaliga, intindeti-o putin intre palme presand-o usor, puneti in mijlocul ei o lingura de cas de oaie framantat pe care o inveliti in stratul de mamaliga din palme. Dati-i forma unui botulet , a unei bile. Apoi o puneti pe jaratic (pentru cine are) sau pe un gril. Doar asa… putin, usor.
Consumati cald. Cu o cana de vin, musai E tratament pentru suflet, minte si corp. Parol! Si fiti veseli!
Acest articol Bulz sau urs de mamaliga apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.