Bulz – O Varianta
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Contine tot ceea ce are si un bulz? It must be a duck, vorba aia.
E moda cu deconstruit, reconstruit, bibilit si aranjat, ei bine, nici asta nu am vrut, plus ca portia e uriasa pentru stilul neoclasic in cucina, e pur si simplu o mancare din resturi la care am visat de cand mi-au ramas bucatele de mamaliga. Asa ca vreti, nu vreti, o sa va detaliez.
Sunculita de Tulcea se prajeste. Oul (ca e bulz, da?) se bate cu sos alb (ramas de la ciulama) si se coace la foc mic. Smantana foarte grasa se amesteca si ea cu putin iaurt.
Mamaliga taiata cuburi se prajeste (timp in care omleta si sunculita stau la cald, am folosit o unica tigaie pentru toate, de lene). Se taie si cubulete de telemea.
Pentru a le tine cat de cat grupate (si cum nu am de gand sa investesc in inele de inox), am taiat un cerc dintr-o sticla de plastic, stiu ca v-am mai spus, metoda imprumutata de la chef Henrik Sebok doar ca idee. Adevarul e ca ce inveti de la un maestru in trei ore e mai mult decat de la scoala in cateva luni.
Deci in inelul facut dintr-o sticla de plastic am pus mamaliga prajita si cubuletele de branza.
Peste si pe langa care am pus “topping”-ul de sunculita, omleta (pufoasa omleta cu sos alb) si smantana cu iaurt.
Dupa ce am facut poza m-am gandit ca totusi e pentru mine, nu? Adica eu mananc, asa ca am inecat-o in smantana cu iaurt
A fost asa de buna incat daca nu mi-ar fi lene sa fac mamaliga, as mai repeta experienta.
Macar cu omleta, daca nu cu restul, dar fix sos alb nu ma apuc acum sa fac. Cu prima ocazie oricum omleta asta musai trebuie refacuta.
rororo