contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bulion De Ardei Roşu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
   Bulionul de ardei roşu gras şi/sau gogoşar, este un adaos necesar la diferite mâncăruri cu carne, sau numai legume, papricaş, gulaş, etc.
   Ardeiul de spală bine în 2-3 ape, se curăţă de cotoare şi seminţe, se taie fâşii late de 2-3 cm şi se trec prin maşina de tocat carne.
   Compoziţie: 1 kg ardei curăţat, 30-40 gr sare (ne-iodată).
   Se pune la fiert compoziţia pînă se îngroaşă. Se pune în borcane de 300-400 ml, apoi se introduc în cuptorul de la aragaz după metoda cunoscută. Apoi se aşează într-o pătură şi se lasă la răcit încet, 24 ore.
La 1 kg de compoziţie pierderea prin fierbere este de 150-200 gr.
   De regulă gogoşarul este mai dulce decât ardeiul, astfel că după gust, se poate face bulion numai din ardei, numai din gogoşar, sau combinaţie din acestea.