Bulgur Cu Piept De Pui Fript
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Trei cuvinte: delicios, delicios, delicios!
Ingrediente (pentru 2-3 persoane):
- 1/2 cana de bulgur cu fidea (se gaseste in magazine cu specific turcesc/ se poate da comnada si online)
- 1/2 piept de pui
- cateva frunze de salvie (verzi) si o crenguta de cimbrisor - optional
- sare/piper
- 2 linguri de otet balsamic
- 3 linguri de ulei de masline.
Preparare:
Pieptul de pui se taie pe jumatate si se da cu sare, piper. Se adauga 2 linguri de otet balsamic, frunzele de salvie si crenguta de cimbrisor si se lasa la frigider de cu seara, intr-o folie alimentara.
A doua zi: Intr-o cratita-grill se pune 1 lingura de ulei de masline si se adauga pieptul de pui. Se lasa pana cand prinde o crusta frumoasa.
In alta cratita (de ceramica ar fi ideal) puneti 2 linguri de ulei de masline si adaugati bulgurul, amestecand continuu timp de 2 minute. Se adauga de 3 ori cantitatea de apa, se sareaza, pipereaza si se lasa la foc mic pana cand scade lichidul (10-15 minute).
Se serveste cu o salata de rosii, castraveti, ceapa verde si patrunjel.
Este o mancare foarte gustoasa si sanatoasa.
Puiul astefel pregatit are un gust aparte.
Pofta buna!