Bulgur Cu Legume Si Sunca Afumata
![victorpartan](/images/avatars/nopicture.jpg)
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La porţile Orientului,
Ghiţă este interzis.
Turcii nici nu ştiu ce pierd:
Bulgur cu porc e de vis!
Pentru bulgur
- 1 cana de bulgur
- 2 cani de apa fiarta
- sare
Pentru sos
- 1 ardei gras rosu tocat marunt
- 3 rosii decojite si taiate cubulete
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 morcovi razuiti
- 200 gr sunca afumata
- 1 ardei iute tocat marunt
- 2 linguri pasta de rosii
- 100 ml suc de rosii
- sare
- ulei de masline pt calit
![bulgur cu legume si sunca afumata poza1](http://retete-haplea.ro/wp-content/uploads/2013/09/bulgur-cu-legume-si-sunca-afumata-poza1-300x235.jpg)
Plan de lucru
- Punem la calit ceapa cu morcovul
- Adaugam ardeiul tocat si ardeiul iute impreuna cu sunca afumata
- Le lasam sa firaba si adaugam sucul de rosii si condimentele, spre final adaugam pasta de rosii
- Intre timp punem bulgurul intr-un vas, apoi turnam cu apa fiarta (2 masuri de apa fiarta la o masura de bulgur). Lasam acoperit pana bulgurul absoarbe toata apa umflandu-se
- Amestecam bulgurul impreuna cu amestecul de legume
- Servim
- Pofta mare!