Bulgur Cu Legume Si Sunca Afumata
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La porţile Orientului,
Ghiţă este interzis.
Turcii nici nu ştiu ce pierd:
Bulgur cu porc e de vis!
Pentru bulgur
- 1 cana de bulgur
- 2 cani de apa fiarta
- sare
Pentru sos
- 1 ardei gras rosu tocat marunt
- 3 rosii decojite si taiate cubulete
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 morcovi razuiti
- 200 gr sunca afumata
- 1 ardei iute tocat marunt
- 2 linguri pasta de rosii
- 100 ml suc de rosii
- sare
- ulei de masline pt calit
Plan de lucru
- Punem la calit ceapa cu morcovul
- Adaugam ardeiul tocat si ardeiul iute impreuna cu sunca afumata
- Le lasam sa firaba si adaugam sucul de rosii si condimentele, spre final adaugam pasta de rosii
- Intre timp punem bulgurul intr-un vas, apoi turnam cu apa fiarta (2 masuri de apa fiarta la o masura de bulgur). Lasam acoperit pana bulgurul absoarbe toata apa umflandu-se
- Amestecam bulgurul impreuna cu amestecul de legume
- Servim
- Pofta mare!