contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bulgur Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am descoperit de curand bulgurul.Cumparasem anul trecut in Bulgaria, mai multe pungi,era ieftin in comparatie cu pretul din magazinele noastre naturiste ,dar nu l-am gatit pana acuma.Bulgurul este un amestec din diferite boabe de grau , zdrobite.Se prepara la fel ca orezul ,dar dupa parerea mea,orezul este mai aromat.L-am facut pana acum in mai multe variante.Cea din prima poza este cu paste de ardei dulce si iute,de aceea are culoare rosiatica ,iar cea din ultima poza este cu ardei iute proaspat,fara pasta de ardei.
INGREDIENTE :
-2 cesti bulgur
-4 cesti de apa sau supa de pui sau legume
-2 cepe mari
-1/2 ardei rosu
-2 catei de usturoi
-4 ciuperci sau/si legumele preferate
-ulei pentru calit
-sare,piper dupa gust
-1 lgt (lingurita) pasta de ardei iute sau dulce ,optional sau 1 ardei iute
MOD DE PREPARARE :

- se spala bine bulgurul ,la fel ca orezul, se adauga cestile de supa (proportia tot 1 la 2) sau apa si se pune la fiert ,in cratita cu capac,(daca il fierbeti in apa nu uitati sa puneti sare) la inceput la foc mare,apoi,dupa ce incepe sa fiarba, la foc mic,timp de 15 minute,pana ce apa este absorbita,apoi se lasa la racit,dupa care se da cu furculita prin el,pentru a desprinde boabele unele de altele,pentru a-l afana,la fel ca si la cuscus.


-intr-o tigaie cu putin ulei se calesc ceapa,usturoiul,ardeiul,ciupercile,pana ce eventuala apa lasata de ciuperci se evapora,se poate adauga acum pasta de ardei dulce sau  iute ,in cazul in care nu folositi doar ardei iute, apoi se amesteca cu bulgurul racit..Se asezoneaza daca mai este nevoie cu sare,piper,se pune capacul si se pastreaza la cald.Se serveste simplu,ca fel de mancare vegetarian sau ca si garnitura la friptura.