Bulete Din Carne De Pui Cu Inima De Mozzarella
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
250 g carne pui tocata (alegem carnea de la pulpe, mai putin fada) – in prealabil a fost gatita (la cuptor)
1 felie bacon (18-20 g)
100 g mozzarella rasa
50 g cascaval ras
70-80 g mozzarela taiata cuburi
2 lingurita parmezan ras fin
1 ceapa medie
2-3 fire cimbru proaspat
cateva fire patrunjel
2 oua
1 lingura cu varf faina
3-4 linguri pesmet
ulei pentru prajit
PREPARARE:
Pentru inceput calim ceapa tocata marunt. Daca nu avem carnea de pui gata pregatita, o vom da prin masina de tocat si o calim pret de cateva minute. Daca aceasta este deja preparata, o dam prin masina de tocat si o amestecam cu baconul tocat foarte mic, mozzarella si cascavalul rase, parmezan, sare, piper, verdeata tocata marunt si 1 ou.
Amestecam pana se omogenizeaza. Luam bucati din aceasta compozitie si modelam in forma de bila (de marimea unei mingi de ping-pong), avand grija ca la mijloc sa punem un cubulet de mozzarella.
Dam buletele prin ou, apoi le tavalim prin pesmet. Le vom praji in ulei bine incins, pana se rumenesc frumos pe toate partile.
Le servim calde, cu sos tailandez dulce-acrisor, sau cu ketchup.
Pofta buna!